x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hotelierii solicită două zile libere pentru bugetari, pentru a "lega" 1 mai cu Paştele

Hotelierii solicită două zile libere pentru bugetari, pentru a "lega" 1 mai cu Paştele

18 Feb 2013   •   17:29
Hotelierii solicită două zile libere pentru bugetari, pentru a "lega" 1 mai cu Paştele
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Patronatele hoteliere si agentiile de turism au solicitat premierului Victor Ponta si Guvernului Romaniei ca zilele de 2 si 3 mai 2013 sa fie declarate zile nationale libere, pentru a stimula turismul in acea perioada.

Astfel, daca cererea va fi acceptata, bugetarii ar putea avea in acest an o mini-vacanta intre 1 si 6 mai, in conditiile in care anul acesta ziua de 1 mai (miercuri) cade in aceeasi saptamana cu Pastele, care va fi sarbatorit pe 4, 5 si 6 mai.

"Conform traditiei, litoralul romanesc este destinatia-vedeta pentru mini-vacanta de 1 mai, care in acest an, printr-o conjunctura fericita, cade in aceeasi saptamana cu Pastele. Mini-vacanta de sase zile ar stimula turismul in Romania, ceea ce ne-ar permite sa dam un start excelent sezonului estival 2013”, a declarat presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin, intr-un comunicat de presa.

Astfel, zilele libere de 2 si 3 mai ar urma sa fie recuperate pe parcursul anului 2013, mai arata Corina Martin. Asociatia Litoral-Delta Dunarii a inaintat deja Ministrului Turismului, Maria Grapini, si autoritatilor locale mai multe propuneri de evenimente care sa fie organizate in perioada 1-6 mai.

"Intrucat in acest an ziua de 1 Mai va coincide cu saptamana Sarbatorilor Pascale, patronatele hoteliere impreuna cu agentiile de turism au pregatit deja pachete speciale, specifice fiecarui eveniment, precum si pachete comune, care sa includa perioada 30 apr-07 mai, cu preturi care pornesc de la 60 de lei de persoana / noapte la hotelurile de 3*, de la 100 de lei de persoana / noapte la hotelurile de 4* si de la 229 de lei / persoana pe noapte la hotelurile de 5*, in functie de serviciile pe care le ofera fiecare unitate de cazare", se mai arata in comunicat.

×