x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hotul din Primaverii - Iancu a fost arestat si in Germania

Hotul din Primaverii - Iancu a fost arestat si in Germania

de Violeta Fotache    |    19 Noi 2005   •   00:00

Noi elemente ies la iveala in cazul tanarului recidivist Bogdan Florin Iancu, hotul omorat in casa familiei creatoarei de moda Romanita Iovan de glontul pornit din pusca sotului ei. Cel putin doua: tanarul de 26 de ani a murit fara ciorapi. A doua: pe cand se afla in Germania, Bogdan Iancu a fost arestat, fiind acuzat de comiterea a cinci furturi. Unele consumate, altele in forma tentativei, ne-au spus surse judiciare. Informatia a ajuns in posesia procurorilor chiar de la Mihaela Balanel, care a dus vineri la Parchet copii dupa mandatul de arestare emis de autoritatile germane pe numele fratelui ei.

INTARZIERE. Potrivit surselor citate, Mihaela ar fi predat aceste documente, probabil, pentru a-si dovedi buna-credinta, afectata dupa ce s-a constatat ca ea a facut declaratii trunchiate in fata procurorilor. Chemata ieri la o reaudiere tocmai din acest motiv, Mihaela a predat autoritatilor, cu o intarziere de 42 de zile, si faimoasa agenda telefonica. Necesara pentru stabilirea cercului de prieteni si de eventuali complici la furtul din cartierul Primaverii, agenda pare una improvizata: "niste foi de matematica, prinse la mijloc cu capsatorul, fara coperti". Bogdan Iancu a murit fara ciorapi in picioare, spun surse judiciare, iar sora lui a spus procurorilor ca in locuinta lui nu se aflau prea multe haine. Declaratia ei a durat aproape doua ore.

APARAT. Iubita hotului mort in casa Iovanilor, Claudia Branza, a fost si ea audiata aproape trei ore. "Ea a recunoscut anchetatorilor ca a ascuns informatia privind semibibelourile cu cristale Swarovski. Intrebata de ce, Claudia a raspuns textual: "N-am vrut sa va spun, pentru ca eu credeam ca e rau", ne-a povestit avocatul Cristian Sarbu, unul dintre aparatorii pilotului Adrian Iovan. Ea a declarat procurorilor ca, in seara de 6 spre 7 octombrie, Bogdan i-a trimis doua mesaje pe telefonul mobil, insa surse judiciare spun ca de fapt au fost mai multe sms-uri. Cel putin trei, despre care, in mod ciudat, Claudia "nu-si aminteste".

SI INSELAT. Marius este motivul pentru care Claudia s-a certat cu Bogdan Iancu. "A spus ca s-a intalnit cu un prieten, Marius, si cand era cu el i-a prins Bogdan. De aceea, el a vrut sa se arunce de pe pod inainte cu doua zile de a muri. Apoi s-a dus la furat", ne-a spus avocatul Sarbu. "Claudia si-a amintit ca Mihaela Balanel a fost de vreo doua ori la discoteca cu ea si cu iubitul ei, Bogdan. Ne-a spus ca Mihaela era invitata la dans de diversi indivizi si ca nu refuza. Timp in care copilul ei statea cu sotul. Odata a iesit chiar scandal, cand au invitat-o la dans doi barbati bauti si ea a refuzat. Dar a intervenit Bogdan si s-a aplanat", ne-a spus sursa citata. Cercetarile fata de pilotul Adrian Iovan continua. (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator bogdan