x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hunedoara: Trei cadre medicale printre cei confirmați joi cu noul coronavirus. Au fost infectate de o tânără care are acum dosar penal

Hunedoara: Trei cadre medicale printre cei confirmați joi cu noul coronavirus. Au fost infectate de o tânără care are acum dosar penal

12 Mar 2020   •   22:15
Hunedoara: Trei cadre medicale printre cei confirmați joi cu noul coronavirus. Au fost infectate de o tânără care are acum dosar penal

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi seara, că cele șase persoane confirmate pozitive cu noul coronavirus sunt contacții femeii de 26 de ani din Hunedoara. Trei dintre aceștia sunt cadre medicale. Tinerei i-a fost întocmit dosar penal.

Cele șase persoane au intrat în contact cu femeia din Hunedoara, de 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu și a mers la mai multe spitale din Petroșani și Hunedoara înainte de a fi confirmată pozitiv cu noul coronavirus.

Cele șase persoane sunt trei femei de 58, 74 și 52 de ani, toate paciente în spitalele prin care a mers femeia, și trei cadre medicale femei de 45, 53 și 45 de ani, toate aflate în autoizolare la domiciliu.

Secţia Neurologie a Spitalului Petroşani a fost închisă, miercuri, pentru dezinfecţie, după ce tânăra confirmată cu infecţie cu noul coronavirus a fost internată aici. 50 de cadre medicale, inclusiv de la Ambulanţă şi o clinică privată din Hunedoara, sunt izolate la domiciliu.

Până acum, autorităţile au descoperit 50 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacienta cu coronavirus, care a plecat de acasă, deşi era izolată la domiciliu, şi s-a plimbat prin mai multe secţii ale spitalului.

Femeia de 26 de ani fusese amendată anterior pentru că a părăsit domiciliul în care a declarat că se autoizolează. Ea revenise în țară din zona Veneto în 1 martie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus