x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator I-au renovat casa unei bătrâne sărace, într-un singură zi

I-au renovat casa unei bătrâne sărace, într-un singură zi

de Theodora Şutiu    |    04 Feb 2019   •   19:30
I-au renovat casa unei bătrâne sărace, într-un singură zi

40 de voluntari şi-au unit forţele şi într-o singură zi au reuşit să îi renoveze casa unei bătrâne, înainte să cadă pe ea. Totul s-a întâmplat în localitatea Moşniţa Nouă, din judeţul Timiş, cu ajutorul Asociaţiei “Acasă în Banat”, care a făcut un apel către oameni să o ajute.

Hortensia Capilnaş şi nepoata ei, Melania, locuiesc la marginea satului. După ce soţul i-a murit, starea de sănătate a femeii a început să se agraveze, iar gospodăria s-a umplut de gunoaie. Neavând apă curentă sau electricitate, condiţiile de locuit au devenit îngrozitoare, iar povestea a ajuns să fie cunoscută în oraş: „În urma mediatizării acestui caz, am decis să ne implicăm și să dăm o mâna de ajutor Hortensiei, nepoatei și familiei lor. Am vrut să le dăm o șansă pentru a se repune pe picioare, astfel încât să poată trăi în condiții decente”, a declarat președintele Asociației “Acasă în Banat”, Radu Trifan, citat de publicaţia Opinia Timişoarei.

În urma apelului, câteva zeci de voluntari şi donatori s-au adunat în curtea femeii pentru a o ajuta. În mai puţin de 24 de ore a fost refăcut acoperișul, dar și prispa care stătea să cadă, au fost schimbate ușile și geamurile, au fost izolați pereții și podul, voluntarii au zugrăvit pe interior și pe exterior, au construit un wc, au montat sobe în ambele camere, mobilă, transformând casa într-un spaţiu locuibil din nou. 

Casa Hortensiei este a zecea casă renovată de Asociația “Acasă în Banat” în mai puțin de un an de la înființare

×