x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CAMPANIE JURNALUL: IA – UN BRAND DE ŢARĂ pentru România

CAMPANIE JURNALUL: IA – UN BRAND DE ŢARĂ pentru România

de Carmen Anghel    |    24 Mar 2014   •   13:10
CAMPANIE JURNALUL: IA – UN BRAND DE ŢARĂ pentru România
De Sânziene îmbracă o ie! La Blouse Roumaine, o lecţie de respect şi iubire

Orice femeie din lume care îmbracă o ie se poate transforma într-o zână. Orice româncă este născută zână, pentru că aici s-a cusut pe cămaşă povestea lumii. Orice româncă dacă îmbracă o IE poate spune povestea ţării sale. Orice româncă, dacă îşi iubeşte ţara, poate spune, măIAstru, povestea IEI. Jurnalul Naţional vă invită pe toţi să susţineţi IA românească, să susţineţi, astfel, valorile româneşti.

La 24 iunie, în fiecare an, începând din 2013, se va sărbători Ziua Universală a Iei. A cămăşii tradiţionale româneşti. Ia nu mai este un veşmânt. A devenit o stare, o bucurie, o legătură şi un legământ între toate zânele din lume, de pe toate continentele. A devenit simbolul româncelor, al românilor de pretutindeni. Un fel de al doilea drapel al ţării. Anul trecut, la 24 iunie, în toată lumea, românii s-au recunoscut după Ie.

Jurnalul Naţional susţine IA ca pe simbol al tuturor românilor, ca pe un brand de ţară născut din creativitatea din toate timpurile a oamenilor de pe aceste meleaguri. La 24 iunie 2014 ne vom îmbrăca din nou în Ie şi vom putea spune cu mândrie “Noi suntem români!”

ÎNCEPUTUL POVEŞTII.

“La Blouse Roumaine” este o pagina pe facebook. Are aproape o sută de mii de susţinători. Pentru că susţine unul dintre cele mai frumoase simboluri ale fiinţei româneşti: ia. Bluza care face orice femeie să fie cea mai frumoasă femeie din lume. Direct de pe internet, s-a născut o mişcare internaţională care a dus, anul trecut, la declararea zilei de 24 iunie, Ziua de Sânzâiene, Ziua Universală a Iei.

Această minunată poveste modernă, cu rădăcini în ce are mai frumos poporul român, în tradiţii, s-a născut din admiraţia şi dragostea unei femei, Andreea Tănăsescu, pentru una dintre femeile excepţionale care a trăit pe acest pământ- Regina Maria. Regina Maria a fost una dintre acele femei care a ştiut să iubească, să aprecieze şi să facă să renască straiele româneşti, costumul popular al românilor. Ea a introdus la Curte obiceiul de a se înfrumuseţa cu aceste straie, iar doamnele sale au răspuns bucuroase acestei iniţiative.

Anul trecut, la 24 iunie, de acum de Ziua Universală a Iei, din iniţiativa Andreei Tănăsescu, mii de femei din toată lumea s-au îmbrăcat în ia românească. Au fost 143 de evenimente pe 6 continente, în 48 de ţări, în 109 localităţi. Femei din toată lumea, nu nepărat românce, s-au îndrăgostit de ia românească. De acum, în fiecare an, Ia românească va fi celebrată.
“Sper că ia va deveni brandul României”, spune Andreea Tănăsescu. Primul brand din lume născut din dragoste de frumos şi de tradiţii.

Vom demonstra, cu sprijinul celor mai avizate voci, de ce Ia ne poate reprezenta cu onoare şi frumuseţe la nivel internaţional. De ce vom fi reconoscibili, eleganţi şi mândri. Vom reînvăţa de ce trebuie să fim mândri de moştenirea noastră ca neam, de tradiţiile noastre, de straiele noastre. Să le punem din nou, cu grijă, în lada de zestre a fiinţei naţionale şi nu să le aruncăm în lada uitării.

Participă şi tu, trimite-ţi povestea şi aceasta va fi publicată în paginile Jurnalului Naţional, pe www.jurnalul.ro şi pe pagina de facebook La Blouse Roumaine. Îmbracă o Ie pe 24 iunie!
IA şi dă mai departe!

iabranddetara@gmail.com



×
Subiecte în articol: ia - brand de tara pentru Romania