x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iarnă grea şi în weekend. Şeful ANM, Ion Sandu, prezintă evoluţia vremii în următoarele zile

Iarnă grea şi în weekend. Şeful ANM, Ion Sandu, prezintă evoluţia vremii în următoarele zile

25 Ian 2013   •   09:04
Iarnă grea şi în weekend. Şeful ANM, Ion Sandu, prezintă evoluţia vremii în următoarele zile
Sursa foto: Oana Pavelescu/Intact Images

Comandamentul de Iarnă s-a reunit, în această dimineaţă, la Guvern. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că nu sunt localităti izolate, trenuri sau aeroporturi blocate, autovehicule blocate în trafic sau persoane dispărute. Directorul ANM, Ion Sandu, în cadrul Comandamentului de Iarnă, că instituția pe care o conduce va continua să emită atenționări de vreme rea în următoarele zile.

"Cele două mesaje rămân în vigoare până la ora 20:00, după care. De la ora 20:00, în această seară, până la 4 dimineață, vor fi sub cod gaben de vânt puternic Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman, partea de sub a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova", a declarat Ion Sandu.

De asemenea, Sandu a precizat că începând cu sâmbătă dimineața va urma un alt cod galben de vânt pentru sudul și estul țării. "De la 4 dimineata va urma un alt cod galben de vânt pentru județele Mehedinți Dolj
Olt, Muntenia, Dobrogea, până la Vrancea și Galați, pentru că începe să ningă din nou. Mâine de la 14 până duminică dimineață vor fi sub cod galben de vânt puternic Muntenia Dobrogea și începe să urce din nou în Moldova până la Bacău, Vaslui . Există posibilitatea ca între orele 14:00, mâine, și până duminică dimineață, Vrancea și Buzău să intre din nou sub cod portocaliu de vânt", a mai precizat Ion Sandu.

Vineri dupa-amiază va continua să ningă în nordul şi centrul Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali, iar vântul va mai avea intensificări îndeosebi în jumătatea sudică a Moldovei, viscolind şi spulberând zăpada, până la ora 20:00.

Şapte drumuri naţinoale sunt închise din cauza ninsorilor şi a viscolului. Situaţia cea mai grea este pentru locuitorii din Vrancea, Buzău, Vaslui şi Bacau.

Drumurile înhise sunt:

- DN 11A  (Podul Turcului - Barlad)

- DN 22  (Ramnicu Sarat-Baile)

- DN 23A  (Gologanu)

- DN 23B  (Maicanesti)

- DN 24B  (Husi - Albita)

- DN 2N  (Caiata)

- DN 11A  (ADJUD - BARLAD)


În aceste zone ninge si vantul sufla cu putere. Vizibilitatea va scadea chiar si sub 50 de metri. Politistii avertizeaza sa nu plecam la drum decat in cazul unor urgente.

×