x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iaşi: Femeia suspectă de infecţie cu coronavirus, internată la Spitalul de Boli Infecţioase într-un salon special amenajat. Ea a fost scăpată cu targa în timpul transferului

Iaşi: Femeia suspectă de infecţie cu coronavirus, internată la Spitalul de Boli Infecţioase într-un salon special amenajat. Ea a fost scăpată cu targa în timpul transferului

07 Feb 2020   •   19:58
Iaşi: Femeia suspectă de infecţie cu coronavirus, internată la Spitalul de Boli Infecţioase într-un salon special amenajat. Ea a fost scăpată cu targa în timpul transferului

Profesoara din Suceava suspectă de coronavirus, recent întoarsă din China, acolo unde predă limba engleză, a fost scăpată cu targa în timpul transferului de astăzi, de la Suceava la Iaşi, a anunțat Antena3. Momentul a fost surprins, astăzi, în timpul transferului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava la Iaşi, acolo unde profesoara trebuia să ajungă pentru investigaţii amănunţite.

Femeia din Suceava suspectă de infecţie cu coronavirus a fost internată vineri seară la Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, a declarat managerul instituţiei, Carmen Dorobăţ.

Potrivit sursei citate, femeia este cazată într-un salon amenajat special şi i se iau probe de mai multe feluri, care vor fi trimise spre examinare în cursul acestei nopţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" din Bucureşti.

"Este vorba despre o rezervă care are un circuit corespunzător, în sensul că are intrare şi ieşire direct în exterior. Avem echipament de protecţie pentru cei care ajung în zona respectivă, mă refer la cadrele medicale. Este o tânără în jur de 30 de ani, care vine din China de Sud, după cum mi-au spus colegii de la Suceava. Mâine dimineaţă, la Institutul Naţional Matei Balş vor ajunge produse patologice, adică probe de sânge, exudat faringian, exudat nazal, pentru confirmarea sau infirmarea infecţiei cu coronavirus. Pacienta este adusă la Spitalul de Boli Infecţioase pentru izolare, pentru supraveghere de specialitate şi tratament simptomatic aferent. Din câte ştiu, când a fost adusă la noi pacienta acuza dureri de cap şi tuşea, simptome care pot anunţa şi o viroză sau o gripă sezonieră. Având în vedere legătura acestei paciente cu zona geografică respectivă, trebuie să excludem orice suspiciune şi să facem toate analizele de laborator", a precizat Carmen Dorobăţ.

O profesoară de engleză, în vârstă de 33 de ani, din Suceava, care s-a întors la sfârşitul lunii ianuarie din China, a fost internată, vineri, iniţial în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu suspiciune de infecţie cu coronavirus, ulterior fiind transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit directorului DSP Suceava, Silvia Boliacu, femeia s-a întors din China pe 1 februarie, iar de pe 2 februarie a început să se simtă rău, vineri luând decizia de a se prezenta la spital. Femeia a venit din China pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava şi nu a declarat pe aeroport, la sosirea în Suceava, că vine din China. De când s-a întors acasă a intrat în contact doar cu părinţii ei.

Conform protocolului, a fost declanşată o anchetă epidemiologică cu privire la persoanele cu care femeia a intrat în contact.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: femeie suspecta de coronavirus