x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iaşi: O copie după celebra icoană a Maicii Domnului de la Cacica, oferită în dar Papei Francisc

Iaşi: O copie după celebra icoană a Maicii Domnului de la Cacica, oferită în dar Papei Francisc

01 Iun 2019   •   20:50
Iaşi: O copie după celebra icoană a Maicii Domnului de la Cacica, oferită în dar Papei Francisc
Sursa foto: Victor Stroe

O copie după icoana Maicii Domnului de la Sanctuarul Marian de la Cacica a fost oferită în dar Papei Francisc, cu prilejul vizitei efectuate, sâmbătă, la Iaşi.

Episcopul Episcopiei Româno-Catolice din Iaşi, Petru Gherghel, i-a înmânat icoana imediat după sosirea Suveranului Pontif în Piaţa Palatului Culturii, în semn de recunoştinţă.

"Primiţi, vă rugăm, Sfinte Părinte, un act simbolic, acest act simbolic, icoana Maicii Domnului de la Cacica, spre sfântă aducere aminte şi prinos de recunoştinţă! Din inimă vă mulţumim Sfinte Părinte Papa Francisc! Bine aţi venit la noi acasă!", a spus episcopul Petru Gherghel.

Lucrarea i-a fost oferită la câteva zeci de minute după ce icoana originală, adusă de la Cacica, a fost purtată în procesiune de la Catedrala "Sfânta Fecioară Maria Regina" până la scenă. Icoana a fost însoţită de rectorul Sanctuarului de la Cacica, preotul Anton Mărăndescu, şi de un grup de 180 de reprezentanţi ai parohiilor din Dieceza de Iaşi, format din copii, tineri şi familii. Un grup format din 20 de copii care au precedat icoana au aruncat petale de flori pe traseul parcurs.

AGERPRES

×