x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iasi - Sa vina preotul, sa scoata necuratul!

Iasi - Sa vina preotul, sa scoata necuratul!

de Mirela Cimpoi    |    01 Sep 2005   •   00:00
Iasi - Sa vina preotul, sa scoata necuratul!

Locatarii din "blocul sinucigasilor", imobil in care sase persoane au ales sa-si ia viata in ultimii ani, intentioneaza sa aduca un preot care sa finteasca locul si sa scoata necuratul.

Un bloc din Iasi, cu noua etaje si 126 de garsoniere, pare normal la prima vedere. Si totusi imobilul este cunoscut de ceva timp sub numele de "blocul sinucigasilor". Denumirea i-a fost data chiar de locatari, dupa ce sase persoane au ales sa-si puna capat zilelor aruncandu-se de la etajele cladirii situate peste drum de Gara Nicolina. Interesant este ca cei mai multi dintre sinucigasi nu locuiau in imobil.

NUMARATOARE SUMBRA. In fata scarii, doua femei si un barbat discuta despre ultimul mort: tanarul care s-a aruncat marti dimineata de la etajul al VI-lea al blocului. Avea 23 de ani si era student la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi". "Pai, chiar acum numaram mortii", explica una dintre femei. Georgeta Tabarcea face curatenie in bloc, unde a si locuit din 1965 pana in urma cu patru ani. In acest timp, femeia a vazut multe. Face o socoteala rapida. "Pana acum au fost sase. Doi barbati locuiau aici, iar restul era din alta parte. Unul s-a aruncat de la etajul al VI-lea, altul de la al IV-lea...", insira femeia numarul celor care au renuntat la viata, aruncandu-se in gol.

INDIFERENTA. Nu-si termina ideea, pentru ca spre scara se indreapta unul dintre fostii sai vecini. "Nea Gigi, a mai fost unul azi." Barbatul, nepasator, se multumeste sa spuna "Si? Doar nu l-am pus eu!". Locatarii nu stiu de ce blocul lor pare un loc preferat de cei care vor sa-si puna capat zilelor. Unii par sa aiba o explicatie: "E cel mai inalt de aici si probabil cei care vor sa moara stiu ca nu vor scapa cu viata daca se arunca de aici". Proprietarii de garsoniere din "blocul sinucigasilor" isi vad de traiul si de problemele lor. Situatia pare ca nu-i sperie. "Mortii cu mortii si viii cu viii. De ce sa ne fie frica?", se intreaba Georgeta Tabarcea, care crede totusi ca ar fi bine sa vina un preot sa sfinteasca locul, "poate e necuratul". (Mirela Cimpoi)

×
Subiecte în articol: observator