x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ICCJ a decis: toti cei 8 inculpati din Dosarul Transferurilor pot parasi Romania

ICCJ a decis: toti cei 8 inculpati din Dosarul Transferurilor pot parasi Romania

19 Feb 2013   •   22:18
ICCJ a decis: toti cei 8 inculpati din Dosarul Transferurilor pot parasi Romania
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

ICCJ a respins, marti, cererea DNA privind aplicarea interdictiei de a nu parasi tara pentru cei opt oameni de fotbal, Gheorghe Copos, Jean Padureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu si Gheorghe Netoiu, implicati in dosarul transferurile de jucatori.

 
Decizia poate fi contestata la completul de cinci judecatori al ICCJ.
 
DNA a cerut interdictie de a parasi tara in cazul celor opt oameni din fotbalul romanesc motivand, printre altele, ca acestia au inceput sa instraineze bunurile pe care le detin sau sa faca cereri de intrare in insolventa a cluburilor de fotbal.
 
Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie 2012, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori. Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care in 12 noiembrie 2012 i-a condamnat pe toti cei opt oameni de fotbal la pedepse cu inchisoarea, cu suspendare sau cu executare.
 
Toti cei opt oameni de fotbal au contestat decizia Curtii de Apel Bucuresti la instanta suprema, care va da o sentinta definitiva in acest dosar.
 
Cei opt oameni de fotbal au fost deferiti justitiei in 2 octombrie 2008, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.
 

×