x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ICCJ: Fostul primar al Clujului, Călin Apostu, rămâne în arest. Călin Stoia va fi eliberat

ICCJ: Fostul primar al Clujului, Călin Apostu, rămâne în arest. Călin Stoia va fi eliberat

13 Apr 2012   •   19:33

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu ramane in arest, in timp ce omul de afaceri Calin Stoia va fi eliberat, a decis definitiv Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in dosarul in care cei doi sunt judecati pentru fapte de coruptie.
Magistratii instantei supreme au admis cererea lui Stoia de eliberare sub control judiciar si au respins-o pe cea similara a lui Apostu, astfel ca fostul edil va petrece Pastele in arest.
Omul de afaceri a primit insa interdictie de a parasi tara. El va fi eliberat din locul de detentie dupa ce ICCJ va indeplini procedurile de comunicare a deciziei.
La 4 aprilie, Curtea de Apel Targu Mures a decis ca fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia, trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, sa ramana in arest, sentinta putand fi atacata in termen de 24 de ore de la pronuntare. Magistratii au respins atunci ca nefondate cererile fostului primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, si ale omului de afaceri Calin Mihai Stoia de revocare a mandatelor de arestare preventiva si eliberare sub control judiciar, astfel ca acestia vor ramane in arest.
Curtea de Apel Targu Mures a considerat, de asemenea, ca nefondate cererile celor doi si ale aparatorilor acestora de punere de indata in libertate si de schimbare a mandatelor de arestare preventiva cu interdictia de a parasi tara sau localitatea.
Sentinta Curtii de Apel Targu Mures a fost atacata cu recurs.
Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia, trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, cerusera magistratilor Curtii de Apel Targu Mures sa fie eliberati, sustinand ca nu reprezinta pericol public.
Sorin Apostu si Calin Stoia au fost arestati preventiv in noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa instanta suprema le-a respins solicitarile. De asemenea, Sorin Apostu a cerut sa fie eliberat sub control judiciar, dar instanta suprema i-a respins solicitarea.
Mediafax

×