x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Împuşcat în faţa Guvernului după uz de armă greşit

Împuşcat în faţa Guvernului după uz de armă greşit

de Mara Raducanu    |    Diana Scarlat    |    12 Ian 2008   •   00:00
Împuşcat în faţa Guvernului după uz de armă greşit

Şoferul unei maşini de transport de valori a fost împuşcat ieri în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Maşina tocmai alimentase bancomatele de la Palatul Victoria. Rănitul, Cătălin Sebe (foto), este internat la Spitalul Floreasca, fiind în afara pericolului.



Şoferul unei maşini de transport de valori a fost împuşcat ieri în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Maşina tocmai alimentase bancomatele de la Palatul Victoria. Rănitul, Cătălin Sebe (foto), este internat la Spitalul Floreasca, fiind în afara pericolului.


A RIDICAT PIEDICA. Nu a fost un atac al hoţilor, ci un moment de neatenţie al colegului. Echipa firmei G4S Security Services SRL se pregătea să plece mai departe după alimentarea bancomatelor, dar maşina n-a ajuns decât până în rondul din faţa Muzeului "Grigore Antipa". Cei doi, Cătălin Sebe şi Adrian Badea, îşi lăsaseră la poartă pistoalele din dotare, deoarece le este interzisă intrarea cu arme în sediu. În faţa muzeului, arma lui Badea Adrian, aflat pe bancheta din spate a maşinii, s-a descărcat. Glonţul a perforat scaunul din faţă şi a intrat în şofer.


La faţa locului s-au prezentat rapid poliţişti, mai multe echipe de jandarmi pentru a securiza zona, criminalişti şi un procuror. Anchetatorii au stabilit că pistolul Carpaţi 7,65 mm, al colegului de pe locul din dreapta, s-a descărcat, dar nu aşa cum a încercat să susţină iniţial posesorul armei. Prima variantă ajunsă la presă a fost că glonţul ar fi ricoşat în peretele blindat al vehiculului şi l-ar fi rănit pe şofer chiar în momentul demarajului. Dar aceasta a fost infirmată mai târziu de Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: "Nu a fost vorba de nici un ricoşeu. Arma a fost manipulată imprudent şi incorect. S-a descărcat, a trecut prin scaun, l-a lovit în torace pe Cătălin, fără a-i atinge plămânii, apoi în antebraţ. Procurorii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă". Până la urmă, Badea a recunoscut în faţa procurorilor că a manevrat arma greşit. Aseară, procurorul de caz Alexandru Georgescu a făcut şi reconstituirea cazului.


Deşi glonţul i-a provocat trei răni, nu i-a afectat organele vitale, iar şoferul, în vârstă de are 37 de ani, era conştient când a ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca. "Pacientul este echilibrat. A fost adus de ambulanţă de la locul accidentului, echilibrat hemodinamic şi respirator. Prezintă două plăgi de perete toracic pe dreapta, lateral, şi plagă de antebraţ drept, prin împuşcare. Nu sunt plăgi penetrante care să afecteze organe vitale. Nu sunt nici zgârieturi, dar nu au afectat organele vitale. Urmează să mai fie investigat şi va merge la sala de operaţie pentru investigarea finală, operatorie", a declarat medicul de gardă de la "Urgenţe Majore", Sorina Marga Şovar, medic primar, medicină de urgenţă. Rănitul va rămâne internat la Spitalul Floreasca, la secţia de Chirurgie Plastică.


ANTECEDENTE. Firma care efectua transportul banilor la bancomatele Guvernului nu este la primul incident de acest fel. Anul trecut, alt accident s-a soldat cu moartea angajatului şi a soţiei sale. La 17.07.2007, Cornel Frâncu, agent transport valori, şi-a împuşcat soţia cu arma din dotare.

×
Subiecte în articol: observator