x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Împuşcat mortal în plină stradă

Împuşcat mortal în plină stradă

de Mihai Gavrila    |    27 Aug 2008   •   00:00
Împuşcat mortal în plină stradă

CRAIOVA ● Lider interlop, ucis din cauza pocherului
Unul dintre liderii interlopilor din Craiova, Mihăiţă Pîrvu, zis "Caiac" (41 de ani), a fost împuşcat mortal ieri-dimineaţă, în jurul orei 4:30, chiar în faţa locuinţei sale.



CRAIOVA ● Lider interlop, ucis din cauza pocherului
Unul dintre liderii interlopilor din Craiova, Mihăiţă Pîrvu, zis "Caiac" (41 de ani), a fost împuşcat mortal ieri-dimineaţă, în jurul orei 4:30, chiar în faţa locuinţei sale.

Scandalul a izbucnit din cauza unui joc de pocher, la care "Caiac" a cîştigat 50.000 de euro. Partenerul de joc şi cel care a pierdut banii, Cătălin Mavriche (31 de ani), a încercat să-şi recupereze suma pierdută, invocînd faptul că Pîrvu a folosit cărţi măsluite, deşi jocul avusese loc chiar în cazinoul patronat de Mavriche. După ce au vorbit la telefon, "Caiac" şi Mavriche, fiecare din ei însoţit de rude, s-au întîlnit în faţa blocului lui "Caiac", în centrul oraşului. Aici, se pare că Mavriche ar fi fost lovit cu sabia în zona gîtului şi, în replică, a scos un pistol şi a tras patru focuri. Atît Mavriche, cît şi "Caiac" au ajuns de urgenţă la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Regional Craiova. "Mihai Pîrvu a fost adus în stare de şoc şi a intrat în stop cardio-respirator ireversibil. Echipa de medici l-a resuscitat timp de 45 de minute, dar la ora 6:00 s-a declarat decesul pacientului", a declarat Adriana Trică, purtătorul de cuvînt al unităţii medicale. Cătălin Mavriche este în continuare internat, sub supravegherea poliţiştilor, însă viaţa sa este în afara oricărui pericol.

TENSIUNE. Întrucît "Caiac" era unul dintre cei mai temuţi interlopi craioveni, zeci de cunoscuţi au venit imediat în faţa Spitalului, gata să-l linşeze pe criminal şi pe rudele acestuia. Pentru calmarea spiritelor, a fost nevoie de intervenţia unor dispozitive impresionante de poliţişti şi jandarmi. "Am împînzit oraşul cu zeci de echipaje de poliţie. Avem şi sprijinul jandarmilor, pentru a preveni orice alte incidente între rudele şi prietenii celor implicaţi în scandal", a declarat comisarul-şef Gheorghe Bică, şeful IJP Dolj, care a precizat că nu se poate vorbi despre o legitimă apărare în cazul agresiunii şi că pe numele lui Mavriche a fost deschis un dosar penal pentru omor.
Conform poliţiştilor, "Caiac" a fost împuşcat cu un revolver deţinut ilegal de către agresorul său.

Scandaluri peste scandaluri

În ultimii 5 ani, cam de cînd sume importante de bani negri au început să fie aduse aici, Craiova are tristul renume de a fi oraşul cu cele mai multe răfuieli între găştile de interlopi şi/sau romi. În 2003, a existat un adevărat război de stradă între ţiganii din Faţa Luncii şi interlopii din gruparea "Frăţia", printre care şi "Caiac". În 2008, primul scandal mare a avut loc în februarie, cînd un lider interlop de primă mînă, Erico Constantinescu, a rămas fără două degete, iar şeful IJP Dolj, Georgel Enescu, a demisionat. În iulie, Gigi Vadik Zavera, zis "Gigioc", alt interlop renumit, a stat cîteva ore în arest, pentru că l-ar fi tîlhărit pe unul dintre membrii clanului Pară, care apoi şi-a retras plîngerea. În noaptea de 23/24 august, maşina afaceristului Costi Dâlgoci a fost incendiată.

×
Subiecte în articol: observator mavriche caiac