x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ/Obama ia lecţii de la Al Gore

ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ/Obama ia lecţii de la Al Gore

de Alexandru Nastase    |    10 Dec 2008   •   00:00

Fostul vicepreşedinte american Al Gore s-a întâlnit ieri cu preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, şi cu vicepreşedintele ales, Joe Biden şi a discutat cu cei doi pe tema eficientizării energetice, în contextul încălzirii globale.

Al Gore speră să se alieze cu Barack Obama şi în chestiunea schimbărilor climatice

Potrivit echipei de tranziţie a lui Obama, întâlnirea s-a concentrat pe probleme legate de energie, încălzirea globală şi modalitatea prin care politicile de protecţie a mediului ale administraţiei ar putea favoriza crearea de noi locuri de muncă, dezminţind totodată că s-ar urmări cooptarea lui Gore în viitoarea administraţie.

Întâlnirea a mulţumit aripa liberală a partidului, încă nemulţumită că Al Gore a pierdut alegerile în 2000 în pofida căştigării votului popular. Fostul vicepreşedinte american, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2007 pentru activitatea sa de responsabilizare şi mobilizare împotriva încălzirii globale şi autor al documentarului “Un adevăr Incomod” (laureat cu două premii Oscar), a dezminţit că ar fi interesat de revenirea la Casa Albă.

DISCUŢIILE S-AU ÎNCHEIAT, SPECULAŢIILE CONTINUĂ
Cu toate acestea, persistă încă semne de întrebare atât în rândul apropiaţilor lui Gore, cât şi în echipa lui Obama. “Vizita lui Gore a avut un scop mai important decât o simplă conversaţie”, a declarat un apropiat al acestuia, citat de CNN. Barack Obama, care a încercat în mod insistent să îl coopteze în echipa sa în timpul campaniei, a afirmat în mod constant că oficialul democrat ar fi bine venit la Casa Albă, fie şi în calitate de consultant neoficial. Potrivit CNN, cei doi s-au întâlit pentru prima dată de la alegeri în contextul în care echipa de tranziţie a lui Obama începe să se concentreze pe numirea unui secretar pentru Energie şi a unui administrator al Agenţiei pentru protecţia mediului, două posturi-cheie încă vacante.

×
Subiecte în articol: verde! gore