x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Idem cazul Bordei - Construcţii in Parcul Circului

Idem cazul Bordei - Construcţii in Parcul Circului

de Jurnalul National    |    01 Oct 2007   •   00:00

O clădire de 20 de etaje; aşa ar urma să se construiască la căţiva metri de clădirea Circului de Stat in parcul cu acelaşi nume.



O clădire de 20 de etaje; aşa ar urma să se construiască la căţiva metri de clădirea Circului de Stat (foto), in parcul cu acelaşi nume.

Prima tentativă a avut loc săptămăna trecută, cănd proiectul imobilului cu cinci subsoluri, parter şi 20 de etaje a fost propus spre aprobare in şedinţa Consiliului General al Capitalei.

Consilierii au respins intr-un final PUZ-ul, urmănd ca acesta să fie rediscutat altă dată. Terenul cu pricina este inregistrat in documentele urbanistice drept zonă verde, fiind un caz asemănător cu Parcul Bordei.

Proprietarii deţin o suprafaţă de 80.000 de metri pătraţi, construcţia fiind avizată doar pe 1.820 de metri pătraţi. Circul de Stat a pierdut de curănd menajeria in favoarea foştilor proprietari ai terenurilor din această zonă, membri ai familiei Tonolla.

Prefectura Capitalei a retrocedat o parte din alei şi menajeria, in urma cererii depuse in baza Legii 247/2005, deşi aceeaşi cerere a fost respinsă de Comisia de aplicare a Legii 10/2001. Moştenitori ai foştilor proprietari revendicau in total 189.000 de metri pătraţi, deşi terenul pe care se intinde Parcul Circului este de 174.788.

×
Subiecte în articol: verde!