x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ieşenii cer demisia Preşedintelui de 8 Martie

Ieşenii cer demisia Preşedintelui de 8 Martie

de Cristinel C. Popa    |    03 Mar 2012   •   14:06
Ieşenii cer demisia Preşedintelui de 8 Martie

Pe noul 'pod de flori de peste Prut', relansat in acest weekend de premierul Ungureanu, s-au 'urcat' protestatarii. 'Basescu sa ne faca cadou de 8 Martie demisia sa!', a sugerat o femeie prezenta in fata Universitatii 'Al.I. Cuza', locul unde a avut loc sedinta comuna a executivelor Romaniei si Republicii Moldova. La manifestatia antiguvernamentala ce a insotit evenimentul, subliniat cu pompa ca fiind o premiera absoluta in istoria bilaterala post-decembrista, au participat circa 100 de oameni purtand cu pancarte si steaguri.

Pe toata durata intalnirii 'romano-moldovene', care a durat circa patru ore, cei adunati in fata Universitatii au strigat zeci de lozinci anti-guvernamentale si anti-prezidentiale: 'Hotii, hotii'. 'Basescu nu uita, Iasiul nu-i de partea ta!'. 'Lasa-ne, lasa-ne, Basescule'. 'PD-L, UDMR, aceeasi mizerie'. 'Cea mai proasta guvernare, suntem muritori de foame'. 'Afara cu Mafia'. 'Jos Basescu, jos, esti un ticalos'. 'Basescu nu uita, noi iti vrem demisia'. 'Afara, afara, cu javrele din tara'. 'Basescu tradator, Cuza domnitor'. 'Afara, afara, tradatori de tara'. Oamenii purtau pancarte pe care scria: 'Revolutia decentei', 'Somnul ratiunii ucide democratia', 'Romania are cangrena toata clasa politica'. Una dintre ele, mai speciala, avea un desen sugestiv: cuvantul 'nu' deasupra unui lacat ce vrea sa inchida o gura langa care scria 'Antena 3' - un mesaj de solidaritate pentru postul de televiziune luat recent in colimator de CNA.

'Nu trebuie sa iasa aceiasi banditi la alegeri…sa protestam in continuare!'
La un moment dat, protestatarii si-au indreptat tirul lozincilor impotriva fiicei presedintelui Traian Basescu: 'Eba, nu uita, gramatica e a ta; romana-i tot asa, ai inteles ceva?'. Apoi au continuat: 'aici ne veti gasi in fiecare zi'. 'Veniti cu noi, nu dati inapoi!'. 'Asa nu se poate, vrem anticipate'. 'Bucuresti nu uita, Iasiul e de partea ta'. Daniel Arhimede Diaconu, un barbat de 42 de ani venit sa protesteze profitand de prezenta premierului Ungureanu la Iasi, s-a aratat solidar si increzator cu privire la continuarea protestelor la Bucuresti si in tara. 'Protestez impotriva hotilor care sunt si in Parlament , si in Guvern, peste tot. Ne duc de rapa. Iesenii ar trebui sa se alature celor din Piata Universitatii. Din pacate, noi, moldovenii, am fost pana in acest moment prea delasatori, parca ne-ar fi frica, dar n-ar trebui. Este un mare pericol pentru poporul roman ca la alegeri sa iasa aceiasi banditi pentru ca va fi din ce in ce mai rau. Eu ii sustin pe cei din Piata Universitatii. Protestez si eu de 42 de zile in Piata Unirii din Iasi. Sunt increzator in manifestantii de la Bucuresti si am sustinut impunerea punctului 8, insa legea lustratiei a iesit, din pacate, in bataie de joc'.

O alta femeie prezenta la manifestatie s-a aratat si ea indignata de saracia din tara, mai cu seama de nedreptatile privind aplicarea legii in Romania si de aberatiile din justitie. 'M-am judecat 13 ani intr-un litigiu de munca, am castigat procesul, insa o criminala nu doreste sa-mi puna in executare hotararea de reintegrare la Centrul de Transfuzii Iasi. Cu cei care sunt acum in fruntea tarii o sa ne fie in continuare foarte greu si nu mai vreau sa ne intoarcem inapoi…', a spus Maria Georgescu.

Interpelati la conferinta de presa de dupa sedinta de Guvern cu privire la protestele de afara, premierii Vlad Filat si Mihai Razvan Ungureanu au facut referire la dreptul democratic de a manifesta, primul-ministru moldovean fiind singurul care a subliniat ca trebuie facute eforturi pentru a ajunge la o crestere reala a economiei si, implicit, la urcarea nivelului de trai al populatiei.

×