x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Igaş: În octombrie, 5.500 de oameni vor pleca din structurile MAI

Igaş: În octombrie, 5.500 de oameni vor pleca din structurile MAI

26 Aug 2011   •   14:32

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, vineri, ca 5.500 de angajati din structurile ministerului vor fi disponibilizati in luna octombrie, precizand ca procesul de reorganizare a MAI "nu se va opri aici", transmite Mediafax.

"Suntem in plin proces de reorganizare si restructurare. Vor pleca in luna octombrie 5.500 de oameni din structurile Ministerului Administratiei si Internelor si cu siguranta procesul de reorganizare nu se va opri aici. In momentul de fata nu discutam despre alte disponibilizari. Parcurgem un traseu de restructurare, reorganizare si modernizare al structurilor subordonate ministerului, avem urmatoarea etapa ceea ce inseamna modernizarea Politiei Romane, a Jandarmeriei, modernizarea tuturor structurilor din subordinea ministerului", a declarat, la Constanta, Traian Igas.

El a precizat ca prin aceste restructurari vor fi afectate toate structurile MAI.

"Regasim din randul politistilor, din randul jandarmilor, din randul politistilor de frontiera, practic din toate structurile subordonate vor fi persoane care parasesc Ministerul Administratiei si Internelor. Am traversat un proces de evaluare, iar cei care nu au reusit sa treaca acest proces sunt primii care vor pleca din sistem", a explicat Igas.

El a mentionat ca absolventii scolilor din cadrul MAI vor da examen de licenta in luna decembrie si vor fi incadrati incepand cu 2012, in functie de modul in care posturile vor deveni vacante.

"Absolventii din acest an vor da examenul de licenta in luna decembrie, iar ei vor fi angajati incepand cu 2012 in functie de cum posturile din structurile subordonate vor fi vacantate. Este un lucru foarte important sa stim pe viitor sa dimensionam exact scolile speciale pe care noi le avem in subordine, ma refer la ofiteri, subofiteri pe care noi ii formam si sa formam un numar de personal de care ministerul are nevoie si nu un numar mai mare asa cum s-a intamplat in aceasta perioada", a mai spus ministrul de Interne.

×