x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IKEA Băneasa recheamă pentru reparaţii două tipuri de paturi de copii

IKEA Băneasa recheamă pentru reparaţii două tipuri de paturi de copii

15 Aug 2013   •   17:25
IKEA Băneasa recheamă pentru reparaţii două tipuri de paturi de copii
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/Intact Images

Magazinul IKEA Băneasa recheamă pentru reparaţii două tipuri de paturi de copii, după ce a primit sesizări de la clienţi privind ruperea barei de metal care leagă tăblia laterală de cadrul patului.

Sunt afectate de această măsură anumite loturi ale paturilor de copii Kritter sau Sniglar, compania solicitând clienţilor să verifice data producţiei înscrisă pe eticheta de pe tăblia de la capul patului sau pe cea de dedesubtul cadrului.

"Produsele au fost retrase imediat de la vânzare din toate magazinele din lume, iar testele efectuate de designerii IKEA au arătat că a existat un defect de fabricaţie al barei de metal, pentru loturile fabricate între: 1114 şi 1322 (13 – anul, 22 - săptămâna) pentru patul Kritter, 1114 şi 1318 pentru patul Sniglar", a anunţat compania într-un comunicat.

Clienţii care au cumpărat paturile din loturile menţionate trebuie să verifice dacă bara metalică este intactă şi să contacteze departamentul de relaţii clienţi.

Cei care au acasă produse cu datele de producţie menţionate de companie vor primi gratuit un set de reparaţii, care include o bară solidă metalică de diametru 10 milimetri, garnituri pentru ataşarea barei la tăblia laterală, două imbusuri şi instrucţiuni de înlocuire a barei metalice.

Paturile pot fi folosite în deplină siguranţă câtă vreme bara metalică nu este ruptă.

"Decizia de a rechema aceste produse pentru reparaţii a fost luată ca o măsură de a preveni orice risc de producere a vreunui incident şi de a evita remedierea posibilelor urmări", se spune în comunicat.

În total, în lume s-au vândut aproximativ 200.000 de bucăţi din respectivele loturi, magazinul din Băneasa livrând 2.939 de unităţi Kritter sau Sniglar.

×