x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Imagini TULBURĂTOARE, cu hoţi români şi bulgari care jefuiesc trecători în Paris, publicate de o prestigioasă revistă franceză

Imagini TULBURĂTOARE, cu hoţi români şi bulgari care jefuiesc trecători în Paris, publicate de o prestigioasă revistă franceză

18 Iul 2013   •   10:39
Imagini TULBURĂTOARE, cu hoţi români şi bulgari care jefuiesc trecători în Paris, publicate de o prestigioasă revistă franceză

Mai multe fotografii imagini tulburătoare în care bande din România şi Bulgaria jefuiesc trecătorii din Paris au fost publicate în prestigioasa revistă franceză Paris Match, care le-a dedicat recent opt pagini, sub titlul "Infracţiuni flagrante ale hoţilor de buzunare", relatează Agerpres, care citează Daily Mail.

Imaginile arată cum hoţii, din ce în ce mai agresivi, îşi vizează fără nicio jenă victimele în plină zi, la ATM-uri, pe trotuarele aglomerate, în parcuri şi staţiile de metrou, provocând haos şi mizerie în capitala franceză. Potrivit publicaţiei britanice, patrulele de poliţie au fost sporite în mod dramatic în jurul monumentelor emblematice ale capitalei franceze, cum ar fi Turnul Eiffel sau Muzeul Luvru, unde la începutul acestui an personalul a intrat în grevă din cauza lipsei de protecţie împotriva bandelor de romi care jefuiau pe scară largă angajaţii şi turiştii.

Vezi mai multe imagini aici

În condiţiile în care Marea Britanie se pregăteşte să permită miilor de imigranţi din România şi Bulgaria să vină să îşi caute de lucru în urma modificării regulilor de imigrare din UE de la 1 ianuarie anul viitor, există toate şansele ca bande de romi similare să ajungă şi în Marea Britanie, avertizează Daily Mail, potrivit Agerpres. Guvernul socialist al preşedintelui Francois Hollande a venit la putere cu un an în urmă promiţând să relocheze romii şi să-i integreze în societate. Cu toate acestea, după ce a criticat guvernul de centru-dreapta al predecesorului său, Nicolas Sarkozy, pentru că a tratat imigranţii prea aspru, Hollande se confruntă acum cu realitatea politică.

Ministrul de interne, Manuel Valls, a ordonat poliţiei să demonteze tabere şi barăcile romilor fără a-i reloca şi a expulzat mai mulţi romi din Franţa decât a făcut-o Sarkozy. Anul trecut, circa 13.000 de români şi bulgari au fost deportaţi din Franţa, într-o creştere de 18,4% faţă de anul precedent.



La Paris, unul dintre trucurile preferate ale copiilor din bande este să abordeze turiştii cu o falsă "petiţie" de semnat, în timp ce aceştia retrag bani de la bancomate. Distrase, victimele nu văd că hoţii le memorează PIN-ul şi apoi le fură cardurile pentru a retrage ei înşişi bani.

"Vorbiţi engleza?" este un alt truc de introducere utilizat de bande cu turiştii, în timp ce membrii bandei le sustrag victimelor neatente bani şi obiecte.

În alte cazuri, ei fură direct bani şi obiecte de la oamenii care stau în parcuri sau la metrou.

Unii dintre aceştia sunt printre cei 1.769 de minori reţinuţi de poliţia franceză pentru comiterea de infracţiuni similare în 2012, în condiţiile în care chiar dacă sunt prinşi, minorii sunt eliberaţi după câteva ore. "Nu prea le putem face mare lucru. Deoarece sunt copii, au în mod efectiv imunitate absolută de la urmărirea penală", a declarat o sursă din cadrul poliţiei din Paris.

Doar Muzeul Luvru are în prezent 20 de poliţişti permanenţi, în uniformă, care îi patrulează galeriile, dintre care cinci amplasaţi la intrare. Patrulele similare au fost plasate în jurul unor catedrale, cum ar fi Notre Dame şi Sacre-Coeur, dar şi în jurul Turnului Eiffel, Centrului Pompidou şi Palatului Versailles. De asemenea, poliţişti în civil se amestecă printre miile de oameni care vizitează Parisul în fiecare zi, iar numărul camerelor de supraveghere a fost crescut.

×