x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Îmbrânceli între credincioși și jandarmi la Catedrala Neamului

Îmbrânceli între credincioși și jandarmi la Catedrala Neamului

25 Noi 2018   •   16:12
Îmbrânceli între credincioși și jandarmi la Catedrala Neamului

Cel puțin 80 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza unei busculade la intrarea în Catedrala Neamului. Credincioșii aflați la coadă pentru a intra în Catedrală au forțat cordonul de jandarmi dar au fost opriți cu greu de către forțele de ordine. Echipajele pompierilor SMURD prezente la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului au acordat duminică, până la ora 15.00, îngrijiri medicale pentru 83 de persoane, informează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov. Conform sursei citate, trei persoane au fost transportate la spital."În zona exterioară Catedralei sunt câteva mii de persoane care aşteaptă să viziteze altarul catedralei şi celelalte puncte de interes pe care le au de vizitat. Colegii mei au luat măsuri astfel încât accesul în incinta catedralei să se facă într-un mod cât mai organizat pe grupuri mici de persoane, astfel încât să prevenim accidentele şi evenimentele nedorite. Însă parte din aceste persoane pe fondul oboselii, pe fondul temperaturilor scăzute, şi-au pierdut răbdarea şi au forţat accesul", a declarat duminică, la Antena 3, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache. 
El a făcut un apel la calm şi la evitarea îmbrâncelilor.
"Sunt câteva mii de persoane acolo şi este nevoie ca recomandările noastre să fie auzite. Luăm aceste măsuri pentru a preveni accidente şi incidente de orice fel", a spus Enache.
El a precizat că un dispozitiv de 600 de jandarmi asigură, duminică, ordinea publică la Catedrala Mânturii Neamului şi vor rămâne în dispozitiv şi în zilele următoare, în caz de necesitate, dacă fluxul de pelerini va continua.

foto Lucian Alecu

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au oficiat, duminică, Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale.

Sursa: Antena 3 

×
Subiecte în articol: catedrala mantuirii neamului jandarmi