x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Imobilele dezafectate transferate autorităţilor locale nu vor putea fi înstrăinate timp de 3 ani

Imobilele dezafectate transferate autorităţilor locale nu vor putea fi înstrăinate timp de 3 ani

13 Noi 2013   •   10:59
Imobilele dezafectate transferate autorităţilor locale nu vor putea fi înstrăinate timp de 3 ani

Deputații liberali Virgil Guran și George Scutaru au depus miercuri la Parlament inițiativa legislativă care vizează transmiterea unor bunuri imobile dezafectate din domeniul privat al statului și administrarea autorității publice centrale în proprietatea privată a autorităților administrației publice locale.

"Imobilele dezafectate ce fac obiectul prezentei legi nu vor putea fi înstrăinate și nici executate silit pentru o perioadă de 3 ani de la preluarea lor. Transferarea imobilelor se va face în urma unei proceduri clar stabilite în actul normativ, iar autoritățile locale vor fi nevoite să motiveze temeinic solicitarea și să asigure fondurile pentru obiectivele preluate în folosul și pentru dezvoltarea comunității", informează PNL într-un comunicat de presă.

Această măsură vine în sprijinul autorităților locale care au solicitat în nenumărate rânduri ca aceste imobile dezafectate, aflate în paragină, să ajungă în administrarea lor. Inițiativa liberală oferă oportunitatea ca autoritățile locale să dezvolte mediul antreprenorial local, să se creeze locuri de muncă și venituri suplimentare la bugetele locale, se mai arată în comunicat.

×