x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carantină TOTALĂ. În ce interval orar pot merge pensionarii la farmacii şi magazine

Carantină TOTALĂ. În ce interval orar pot merge pensionarii la farmacii şi magazine

24 Mar 2020   •   22:17
Carantină TOTALĂ. În ce interval orar pot merge pensionarii la farmacii şi magazine

UPDATE Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, care sunt restricțiile impuse prin Ordonanța Militară nr. 3, care vizează interzicerea părăsirii locuințelor. Se va putea ieși doar în anumite condiții, iar vârstnicii au voie să plece de acasă doar între orele 11:00  și 13:00..

 

Premierul Ludovic Orban a anunţat că interdicţia de ieşire din casă pentru persoanele de peste 65 de ani nu este valabilă pe toată durata zilei. 

 

"Am văzut că s-a rostogolit o informaţie care nu este adevărată privitoare la persoanele cu vârsta peste 65 de ani. Se ştie clar că cei mai expuşi îmbolnăvirii sunt pensionarii, bunicii, părinţii noştri. Pentru a-i proteja, doar pentru a-i proteja, se va institui practic această interdicţie de a ieşi de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval orar în care cei peste 65 de ani se vor putea deplasa şi ne impunem ca obiectiv să le asigurăm servirea aproape exclusivă în farmacii şi magazine în acel interval orar, pentru a nu interacţiona cu alţi cetăţeni. Modul în care a fost prezentată ideea de măsură nu este corect", a spus Ludovic Orban. 

×