x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Împreună, de Revelion, în Piaţa Constituţiei

Împreună, de Revelion, în Piaţa Constituţiei

de Cristiana Stamatescu    |    02 Ian 2011   •   18:58
Împreună, de Revelion, în Piaţa Constituţiei
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

144783-mr-mmr7635.jpgMuzica bună, focurile de artificii şi jocurile de lumini au făcut ca zeci de mii de bucureşteni dornici de distracţie să uite de ger şi să se bucure împreună de trecerea în noul an la spectacolul organizat de Primăria Municipiului Bucureşti în Piaţa Constituţiei. Holograf, Iris, Vama, Direcţia 5, Mandinga, Voltaj, Andreea Bănică, Alex Velea, Connect-R au cântat pentru toţi cei prezenţi. Gazdele show-ului au fost Mihai Morar şi Daniel Buzdugan de la Radio ZU.

Cu cinci minute înainte de miezul nopţii, bucureştenii şi-au recunoscut apartenenţa la acest oraş şi au cântat împreună cu trupa Holograf imnul Bucureştiului. Cântecul se numeşte “Bucureştiul începe cu tine” şi este o adaptare a piesei “Primăvara începe cu tine”, lansată de Holograf în 2010. Zecile de mii de oameni au cântat la unison, pe versurile proiectate pe ecranele amplasate în jurul scenei, refrenul: “Bucureştiul începe cu tine/ Ca aici nicăieri nu-i mai bine/ Bucureştiul nu, nu se uită niciodat’/ Orice clipă aici e frumoasă/ Pentru noi Bucureşti e acasă/ Bucureştiul nu, nu se uită niciodat’”. La miezul nopţii, cu toţii au strigat, împreună cu Morar şi Buzdugan, “La mulţi ani, România!” şi s-au bucurat de spectacolul de artificii care, pentru 15 minute, a luminat cerul deasupra pieţei. “Era atâta lume în piaţă şi pe bulevardele din vecinătate şi o atmosferă atât de faină! M-am simţit ca la concertul AC/DC!”, spunea cineva.

Spectacolul a continuat până în jurul orei 3:00 dimineaţa, cu un program susţinut de formaţiile conduse de Ionel Tudor şi Adrian Naidin. Primarul general, prof. dr Sorin Oprescu, le mulţumeşte zecilor de mii de bucureşteni care au petrecut trecerea dintre ani în stradă, pentru decenţa cu care au participat la evenimente: “Sunt onorat de toată mulţimea care a fost în Piaţa Constituţiei, de bucureştenii şi românii care au ales să petreacă trecerea dintre ani alături de noi. Dar mai ales sunt mândru că-şi recunosc apartenenţa la acest oraş. Că nu s-au sfiit să cânte «Imnul Bucureştiului». Şi-au asumat Bucureştiul, au strigat tare că sunt bucureşteni, s-au bucurat de oraşul lor.

Cred că România trece prin momente grele şi numai prin unitate le putem depăşi. În anul 2011 trebuie să dovedim că suntem o naţiune, nu o adunătură de oameni. La mulţi ani, Bucureşti! La mulţi ani, România!”. Revelionul 2011 – “Bucureştiul începe cu tine!” din Piaţa Constituţiei a fost organizat de Primăria Capitalei cu sprijinul Arcub.

×
Subiecte în articol: observator