x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Bărbatul împușcat într-o secție de votare din Prahova este urmărit penal

UPDATE Bărbatul împușcat într-o secție de votare din Prahova este urmărit penal

24 Noi 2019   •   09:30
UPDATE Bărbatul împușcat într-o secție de votare din Prahova este urmărit penal

UPDATE Bărbatul din localitatea prahoveană Drăgăneasa, împuşcat în picior în curtea unei secţii de votare, sâmbătă seara, de un poliţist, după ce l-a atacat, este urmărit penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în prezent fiind internat sub pază la spital, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Ea a precizat că a început urmărirea penală şi pentru un al doilea suspect, care este reţinut.

Mai multe persoane aflate în stare de ebrietate au intrat, sâmbătă seara, în curtea grădiniţei din Drăgăneasa, unde se află secţia de votare, şi au manifestat acte de violenţă împotriva poliţistului aflat în serviciu de pază.

"A fost nevoie de folosirea armamentului, iar unul dintre agresori, care se manifesta cel mai violent, a fost rănit şi se află la spital. În prezent se află în afara oricărui pericol. În sprijinul poliţistului a intervenit o grupă din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Prahova, care a rămas în dispozitiv şi pe parcursul nopţii. Toţi agresorii au fost identificaţi, iar cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina", a afirmat, duminică, Monica Dajbog.

Aceasta a adăugat că, în cursul zilei, cercetările se vor extinde şi pentru ultraj şi atac asupra secţiei de vot.

"Totodată se continuă cercetările şi cu privire la alte şapte persoane pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice", a mai spus Dajbog, citată de Agerpres.

 

Stire initiala Un bărbat a fost împușcat de un polițist într-o secție de votare din comuna Provița de Jos, sat Drăgăneasa, anunță publicația Ziarulincomod.ro.

“Astăzi, 23.11.2019, în jurul orei 20:30, un grup de cinci persoane, aflate în stare de ebrietate, au intrat în curtea grădiniței din localitatea Drăgăneasa, județul Prahova, unde este amplasată secția de votare nr. 523 Drăgăneasa și unde sunt sigilate materiale electorale.

Aceștia au manifestat acte de violență, aruncând cu o sticlă de băuturi alcoolice în agentul șef principal de poliție aflat în serviciul de pază, unul dintre aceștia atacând fizic polițistul.

În urma altercației s-a folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale, agresorul fiind rănit în picior, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

Acțiunile violente au fost oprite, în sprijinul polițistului care și-a făcut datoria a intervenit și o grupă de intervenție din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Prahova pentru a proteja Secția de votare pe timpul nopții.

Precizăm că agresorii au fost identificați, iar cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.”, au transmis reprezentanții Poliției Prahova.

Antena 3

×