x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În 2009, ne-am uitat la Băsescu şi la Irina Loghin

În 2009, ne-am uitat la Băsescu şi la Irina Loghin

de Anca Nicoleanu    |    28 Dec 2009   •   00:00
În 2009, ne-am uitat la Băsescu şi la Irina Loghin

Invitaţi ca Traian Băsescu, Irina Loghin sau Luis Lazarus, subiecte ca moartea misterioasă a lui Dumitru Tinu sau imaginile video cu Băsescu şi copilul din Ploieşti au fost printre cele mai urmărite la televiziunile româneşti în 2009. La TVR 1, oamenii s-au uitat mai mult la muzică populară, iar la Antena 1, cele mai vizionate au fost "Te pui cu blondele?" şi "SuperBingo Metropolis".



"Te pui cu blondele?", "SuperBingo Metropolis", "Acces direct" şi "În puii mei" au fost cele mai vizionate producţii ale Antenei 1 în 2009, conform reprezentanţilor postului. Emisiunea lui Dan Negru, cu Luis Lazarus invitat, a fost cea mai urmărită ediţie "Te pui cu blondele?" (cu un rating de 7,7 şi un share de 18,2, pe targetul 15-54 urban, după datele furnizate de GfK Romania). Şi Honorius Prigoană a făcut audienţă, la 18 noiembrie, la aceeaşi emisiune. "Lansat în toamnă, «SuperBingo Metropolis» a reuşit să se menţină lider de audienţă în primele 10 ediţii din cele 11 difuzate până în prezent. Recordul l-a înregistrat la 1 noiembrie, când a obţinut 6,2 puncte de rating şi când valoarea totală a premiilor câştigate a fost de 2.339.580 de lei, iar premiul de SuperBingo Metropolis a ajuns la 9 miliarde de lei", spune PR-ul postului. La 21 octombrie 2009, când Dumitru Tinu ar fi împlinit 69 de ani, a fost readus în actualitate subiectul legat de moartea misterioasă a ziaristului la "Acces direct". "Reconstituirea «accidentului», invitaţii din platou Andrei Tinu şi vărul acestuia, Virgil Tinu, precum şi transmisia live din casa Emiliei Iucinu, de pe canapeaua pe care se odihnea Dumitru Tinu, au adunat foarte mulţi telespectatori, atingându-se o cotă de piaţă de peste 20% share. Subiectul a continuat pe parcursul a cinci ediţii, situând emisiunea, de fiecare dată, pe primul loc în topul audienţelor", spun cei de la Antena 1. Cea mai vizionată ediţie a show-ului "În puii mei!" a fost cea de la 17 octombrie, cu un rating de 5,9%. Mihai Bendeac l-a imitat atunci pe Florin Piersic, iar echipa a interpretat o scenetă adaptată din Romeo şi Julieta şi a parodiat situaţia unui spectacol spontan în omagiul lui Traian Băsescu.

La Pro TV, ediţia "Happy Hour" cu cel mai mare rating a fost cea de la 19 februarie, cu Fuego şi Irina Loghin. Emisiunea prezentată de Măruţă, în care Irina Loghin a fost sărbătorită cu ocazia zilei de naştere, a înregistrat 8,9 puncte de rating şi 30% cotă de piaţă, pe targetul 18-49 urban.

Divertis - Serviciul Român de Comedie, de la 11 octombrie, cu Traian Băsescu invitat, a fost cea mai urmărită emisiune a grupului de umor mutat anul acesta la Pro TV (8,3 puncte de rating şi 20,3% cotă de piaţă). De asemenea, show-ul "Dansez pentru tine" a adus audienţe dintre cele mai dolofane pentru Pro TV, cea mai vizionată ediţie fiind cea de la 1 decembrie, cu un rating de 10,7% şi o cotă de piaţă de 26,7%. Au mai punctat pentru postul din Pache: "Apropo TV" (ediţia Best of de la 4 ianuarie), "PRO Motor" (despre salonul auto de la Detroit) şi "După 20 de ani, cu prima ediţie", de la 20 septembrie, cu Ion Ţiriac invitat.

MUZICA POPULARĂ FACE AUDIENŢĂ LA TVR
Pe parcursul acestui an, "Cireaşa de pe tort", "Vedete în figuri" şi "Cronica Cârcotaşilor" au fost cele mai urmărite emisiuni la Prima TV. "Cireaşa de pe tort" de la 8 Martie, în care relaţia dintre Simona Florescu şi Ion Dichiseanu s-a dezbătut pe larg de invitaţii Doru Octavian Dumitru, Adrian Daminescu, Tavi Colen, a fost cea mai vizionată ediţie prezentată de bucătarul Horia Vârlan (6,1 p. rating şi 4,2% cotă de piaţă, în targetul 18-49, conform GfK Romania). Marinela Niţu a captat atenţia telespectatorilor cu talentele ei culinare, dar şi cu o ţinută provocatoare, iar manierele lui Nick de la N&D au generat comentarii savuroase în ediţia de la 22 martie, a doua din top, care i-a mai avut ca invitaţi pe Marian Drăgulescu, Sorinel Copilu' de Aur şi Laurette. Prima ediţie a  "Vedetelor în figuri", de la 16 ianuarie, a fost şi cea mai de succes la public. S-au chinuit atunci să nu cadă în bazinul cu apă din platou Mirela Zeţa, Tavi Colen, Cosmina Păsărin, Mihai Bendeac, Marian Dârţă şi Betty Stroe, ex-Etnic (5,1 p. rating şi o cotă de piaţă de 16,1%). De asemenea, cea mai urmărită Cronică a anului a fost cea de la 2 decembrie, în care Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă au "cârcotit" alături de Traian Băsescu (media de audienţă: 5,3 puncte de rating, în target-ul 18-49 urban).

De la TVR 1, plătitorii de abonament au preferat "O dată-n viaţă", emisiunea Iulianei Tudor, care a înregistrat cele mai bune audienţe la 2 ianuarie (7,2 puncte de rating, all urban), cu ediţia Best Of, din care nu au lipsit Dumitru Fărcaş, Margareta Pâslaru, Maria Ciobanu, Maria Cârneci, Veta Biriş, şi la 6 martie (8,6 p. rating), la ediţia "Nicolae Botgros şi invitaţii săi", cu Ionuţ Dolănescu, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Sava Negrean Brudaşcu, Maria Buză şi Orchestra "Lăutarii" printre invitaţi. Selecţia naţională Eurovision 2009, de la 31 ianuarie, care a desemnat-o câştigătoare pe Elena Gheorghe, a fost următoarea producţie cea mai vizionată la TVR 1 (cu 7,1 rating all urban), pe locul III în top aflându-se spectacolul "Irina Loghin la 70 de ani", difuzat la 27 februarie, cu Benone Sinulescu invitat principal (7 p. rating).

Kanal D se mândreşte cu "La şueta cu Bahmu" - ediţia de la 4 februarie, cu Gabriela Cristea, concurenţii de la "Noră pentru mama", Jean de la Craiova şi câştigătoarea de la Miss Piranda 2009 printre invitaţi, care a avut un rating de 3,2 p. şi un share de 17,8%, pe un target comercial 18-49. Cu "Noră pentru mama, sezonul 3" - ediţia de la 10 ianuarie (rating 4%, share 13,2%), în care s-a discutat pe seama concurentului care a încercat să evadeze din casă. Şi cu "Fata lui tata" - ediţia de la 15 februarie (rating 7,6%, share 16,4%), în care Cove a prezentat cazul unei tinere care iubea un hoţ pe care-l ajuta ulterior să distribuie hainele furate din magazine, în timp ce părinţii ei ştiau că au acasă o fată cuminte.

FIREA ŞI GĂDEA, ÎN TOP
Realitatea TV a făcut rating cu "Realitatea zilei", "Ora de foc" şi "Zona de impact", vârfurile de audienţă fiind înregistrate în ultimele săptămâni electorale. Cea mai vizionată ediţie a emisiunii lui Răzvan Dumitrescu a fost cea cu Traian Băsescu de la 26 noiembrie, în care preşedintele vede mult comentatele imagini cu copilul de la Ploieşti. A urmat ca şi audienţă ediţia de la 23 noiembrie, ziua dezbaterilor despre rezultatele primului tur al prezidenţialelor, invitat Corneliu Vadim Tudor. Cea mai urmărită "Oră de foc", cu Adrian Ursu şi Oana Stancu moderatori, rămâne cea de la 26 noiembrie, în care s-au dezbătut imaginile cu copilul de la Ploieşti. Audienţă bună a avut şi emisiunea în care Crin Antonescu a spus cum îl va susţine pe Geoană în turul II al prezidenţialelor (25 noiembrie), dar şi cea de la 20 noiembrie, care s-a difuzat în continuarea dezbaterii finale de la Palatul Parlamentului dintre Geoană, Băsescu şi Antonescu. Dintre ediţiile "Zonei de impact" a Corinei Drăgotescu, cea mai vizionată a fost la 25 aprilie, când a avut loc şi un cutremur în timpul emisiei, în studio fiind prezenţi Adrian Păunescu, Mircea Kivu, Val Vâlcu.

La Antena 3, cele mai urmărite emisiuni ale lui 2009 au fost "Sinteza zilei" şi "Ştirea zilei". "Sinteza zilei" din ziua alegerilor, de la 6 decembrie, cu un rating de 8,7 puncte şi o cotă de piaţă de 17%, pe targetul 18+ urban şi cu Mihai Gâdea la pupitru, a înregistrat cea mai mare audienţă din istoria postului, conform reprezentanţilor Antena 3.

"Ştirea zilei" de la 20 noiembrie a fost cea mai urmărită ediţie a emisiunii realizate de Gabriela Vrânceanu-Firea, cu 5,3 p. rating şi 10,7% share. La Antena 2, telespectatorii au preferat să se uite anul acesta la "Agentul VIP", "Răi, da' buni" şi la "Conferinţa de presă".

Cele mai urmărite ediţii "Răi, da' buni" au fost cele cu Anamaria Prodan şi Bambi, Gigi Becali şi Milenium, Bianca Drăguşanu (asistenta lui Capatos) şi Julia Jianu.

×
Subiecte în articol: mass-media