x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În acest an Capitala va găzdui cea mai mare paradă militară de Ziua Naţională a României

În acest an Capitala va găzdui cea mai mare paradă militară de Ziua Naţională a României

01 Dec 2017   •   10:34
În acest an Capitala va găzdui cea mai mare paradă militară de Ziua Naţională a României

Parada de 1 Decembrie 2017. Ziua Națională a României va fi sărbătorită în toată țara pe 1 decembrie, când vom aniversa 99 de ani de la Unirea principatelor Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Programul paradei militare de 1 Decembrie în București

Potrivit programului evenimentului, parada militară de 1 Decembrie din București va începe în jurul orei 11.00 și se va termina la ora 13.00.Aproximativ 3.500 de militari, pompieri şi poliţişti vor defila în Piaţa Arcului de Triumf, alături de soldaţi din Statele Unite ale Americii, Germania, Franţa şi alte 11 ţări aliate.Vor fi prezente, de asemenea, aproximativ 350 de mijloace tehnice, blindate, mașini de luptă, lansatoare de rachete, elicoptere și avioane.

Pe lângă echipamentele terestre, cei prezenți la parada de 1 Decembrie vor putea admira și echipamentul aerian și asta pentru că piloții MAI vor trece în formație pe deasupra Arcului de Triumf.Cătălina Ţurcan, reprezentant MApN: "Avem 350 de mijloace, 50 de aeronave, 18 călăre, suntem gata cu tehnica straină, 2 F-18 și 5 canadiene și 5 patria poloneze"  

La București, în Piața Arcului de Triumf, Marina Română va defila cu patru detașamente, comandate de contraamiralul de flotilă Daniel Căpățână, comandantul Flotei. Blocul de paradă al marinarilor militari este alcătuit din 300 de membri, reprezentanți ai Flotei, ai Batalionului 307 Infanterie Marină, ai Academiei Navală 'Mircea cel Bătrân' și ai școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale 'Amiral Ion Murgescu'.

Forțele Navale vor încânta publicul spectator cu o demonstrație de forță a tehnicii din dotare. Deasupra Arcului de Triumf, va evolua elicopterul IAR 330 — Puma Naval, aparat de zbor ce aparține Flotilei 56 Fregate și este utilizat pentru multiplicarea capabilităților de cercetare, căutare și de identificare a navelor ostile sau a submarinelor inamice, din largul mării. 

În plus, în cadrul paradei vor defila studenții Academiei de Poliție “A.I.Cuza” și elevii Școlii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, din Câmpina.

Pe 1 Decembrie se deschide Târgul de Crăciun Bucureşti

Târgul de Crăciun București 2017 va fi inaugurat pe 1 decembrie, de la ora 10:00, în Piața Constituției

Târgul de Crăciun va fi deschis zilnic în perioada 1 - 27 decembrie, în Piaţa Constituţiei, între 10.00 şi 22.00 şi va cuprinde peste 100 de căsuţe cu ornamente, jucării, accesorii, costume populare, produse de îngrijire, prăjituri de casă, cozonaci, dulceţuri, plăcinte, sarmale, murături, zacuscă, precum şi cârnaţi, brânzeturi şi vin fiert. Observator.tv

×
Subiecte în articol: ziua naţională a româniei