x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În avionul prăbuşit în Apuseni trebuia să fie altă studentă, nu Aurelia Ion!

În avionul prăbuşit în Apuseni trebuia să fie altă studentă, nu Aurelia Ion!

de Carmen Anghel    |    21 Ian 2014   •   21:47
În avionul prăbuşit în Apuseni trebuia să fie altă studentă, nu Aurelia Ion!
Sursa foto: Facebook

“Sublocotenent Ion Aurelia, printre lacrimi te salut cu respect şi mândrie.”

“... Nici nu poţi să-ţi închipui câtă durere ai lăsat în urmă... mergi printre îngeri că păcate n-ai avut când să faci...”

“Suferinţa şi durerea schimbă oamenii, ridică semne de întrebare, rupe suflete şi pentru totdeauna lasă răni adânci... Ea era copilul care în spatele unui zâmbet inocent ducea o maturitate rar întâlnită, ea este medicul mort azi din N cauze şi diferite motive... Care nu o mai aduc înapoi niciodată.”

Sunt mesaje lăsate pe pagina de Facebook a Aureliei Ion.
Aurelia Ion avea numai 23 de ani. Era entuziastă. Iubea meseria aceasta sublimă de medic. Făcea voluntariat la Fundeni. Îşi dorea să înveţe cât mai mult. Era studentă la Institutul Medico-Militar.

Apoi, într-o zi, a apărut această oportunitate: să plece la o prelevare de organe. Visul oricărui învăţăcel! Se pare că acel loc s-a eliberat pentru că o altă studentă, din motive necunoscute, a pierdut avionul!
Cealaltă fată, prietenă a Aurei pe facebook, ca mulţi alţii, de altfel, studenţi şi ei la medicină, ţine doliu. În locul fotografiei de profil are un pătrat negru. Şi câteva comentarii care confirmă povestea:
“Să nu uiţi că te-ai născut a doua oară... Dumnezeu să-i odihnească, iar pe tine să te iubească mai departe !!!/acum 13 ore?”
“(...) a fost un episod, a trecut, a trecut cu bine pentru tine, mulţumeşte-i lui Dumnezeu în fiecare seară. Dar nu uita că viaţa este o luptă şi supravieţuiesc cei mai puternici. Bucură-te de ce ai, de cum arăţi, de familie şi de prieteni! Cred că acesta este mesajul pe care l-ai primit. Roagă-te pentru cei morţi şi mergi mai departe. Bucură-te de ce ţi s-a dat!/acum 5 ore?”
“(...) mi-a zis mama acum. Să te apere Dumnezeu în continuare de tot răul!/acum 4 ore?”

Mesajele au fost preluate de pe profilul studentei care nu a mai ajuns la avion. Dumnezeu să îi dea putere să treacă peste durerea pierderii prietenei sale!

Pe profilul de Facebook al Aurei mai sunt un citat din Mahatma Ghandi ­ “Whatever you do will be insignificant, but it is very important that you do it” / “Orice ai face e nesemnificativ, dar e foarte important să o faci” ­ şi un desen care dezvăluie frumosul chip al studentei. Fata care visa să ajungă unul dintre marii medici ai României. Dumnezeu să o odihnească!

Şi mai sunt mesaje emoţionante, dureroase: “Astăzi trăiesc una din acele zile în care mi-aş da şi viaţa să pot întoarce timpul şi să-i spun scumpei mele nepoate Ion Aurelia să nu meargă la spitalul militar central şi să rămână acasă. Aşa cum probabil bănuiţi… şi-a pierdut viaţa în accidentul de avion de la Cluj. Nu ştiu cum de am puterea să vă dau această veste dar măcar un omagiu să-i ofer dacă n-o pot petrece pe ultimul drum. Nu ştiu dacă părinţii ei aşa distruşi cum sunt s-au mai gândit să-i anunţe pe cei de la Merisani... prieteni, rude... vă rog s-o faceţi dumneavoastră şi să le spuneţi că Aura Ion... studentă în anul cinci la medicină, fata Codiţei şi a lui Vali, una dintre nepoatele mele de care eram foarte mândru, a plecat în floarea vârstei lăsând în urmă o durere necuprinsă... Trebuie să plec... astăzi… mai mult ca niciodată am nevoie de singurătate ca să-mi pot auzi sufletul plângând... Aurel.”

×
Subiecte în articol: tragedie aviatica apuseni