x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator In Herastrau se construieste in draci

In Herastrau se construieste in draci

de Monica C. Andrei    |    13 Iul 2006   •   00:00

Patronii carciumilor si teraselor ile-gale din Herastrau ori fac misto de primarul general al Capitalei, Adri-ean Videanu, ori au cazut la pace cu el. Ieri, in Parcul Herastrau se construia la greu, nicidecum nu se demola, asa cum promisesera atat "investitorii", cat si edilul. Noi terase fara autorizatie au fost amplasate in parc.

"INVESTITIE". Pe locul fostei biblioteci din Herastrau va aparea, se pare, un restaurant de fite

Patronii carciumilor si teraselor ilegale din Herastrau ori fac misto de primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, ori au cazut la pace cu el. Ieri, in Parcul Herastrau se construia la greu, nicidecum nu se demola, asa cum promisesera atat "investitorii", cat si edilii.

Portiuni de spatiu verde din Parcul Herastrau sunt transformate in santier. Insa nu se demoleaza, asa cum ne-am asteptat, ci se contruieste. Intalnirea de la Primaria Capitalei, dintre primarul Videanu si proprietarii teraselor si carciumilor fara autorizatie, a fost un esec. Ori patronii n-au inteles nimic din spusele edilului-sef, ori acesta le-a promis doar o campanie de ochii lumii. Din declaratiile edilului-sef de acum doua zile reiesea faptul ca terasele ilegale urmau a fi desfiintate de bunavoie, chiar de proprietarii lor. Numai ca socoteala de la Primarie nu se potriveste cu cea din teren. Ieri, in Herastrau se muncea la greu. Nu la demolari de constructii ilegale, ci la alte terase noi si restaurante, amplasate tot pe spatiul verde. Evident fara autorizatii, fara nici o aprobare. Ca doar se poate. Este de ajuns o plimbare prin parc pentru a-ti da seama ca nimeni nu mai respecta nici legea bunului-simt, despre cea a Mediului nici nu se mai pune problema.

"TEATRU PENTRU COPII". O noua terasa in Parcul Herastrau

SANTIER. La constructia deputatului PRM, Mitica Dragomir, de pe malul Lacului Herastrau se muncea fara emotii. Chiar daca Jurnalul National a semnalat acest caz in urma cu o saptamana, nimeni n-a venit sa opreasca lucrarea. La fel se intampla putin mai departe, tot in Herastrau, dar pe partea cealalata a lacului. Pe un spatiu care candva era verde a rasarit o terasa noua. Cu multe bancute. Muncitorii de la Luxten se chinuiau ieri sa monteze instalatia de lumina. Se faceau ultimele reparatii. La intrebarea cand va fi inaugurata terasa, raspunsul a fost unul simplu: "Sambata domnisoara, va asteptam". Ce conteaza ca locatia nu era autorizata, una in plus merge. Interesant este raspunsul dat de Virgil Carstea, directorul de la Parcuri si Lacuri. "Acolo este un teatru de papusi pentru copii." Daca teatrul in viziunea lui Carstea n-ar semana izbitor cu o terasa in toata regula, totul ar fi perfect. Pana si fosta biblioteca care se gasea in Herastrau a fost demolata, pentru a se construi altceva. Gurile rele spun ca un restaurant de fite, Carstea spune ca tot o biblioteca, dar cine mai crede, mai ales ca nu era afisat nici un plan cu viitoarea constructie, asa cum ar fi trebuit.

×
Subiecte în articol: observator herastrau