x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Copii scoşi la VÂNZARE cu 5.000 de lei bucata. Cât costă o viaţă în România

VIDEO. Copii scoşi la VÂNZARE cu 5.000 de lei bucata. Cât costă o viaţă în România

06 Noi 2012   •   14:34
VIDEO. Copii scoşi la VÂNZARE cu 5.000 de lei bucata. Cât costă o viaţă în România
Sursa foto: SCOTT OLSON/AFP

În România, copiii au ajuns o marfa. Din cauza sărăciei şi lipsei de eduacţie sute de mame îşi vând pruncii an de an. Spitalele şi centrele de plasament adăpostesc în total 60 de mii de copii orfani, care cu greu pot fi adoptaţi, aşa că, vânzătorii de copii profită de acest lucru, uneori aceştia fiind chiar părinţii copiilor.

Potrivit antena3, sunt locuri în care se vând copii cu 5.000 de lei bucata. Se întâmplă într-un sat din Bistrişa-Năsăud unde comerţul cu prunci a devenit industrie. Un tată în vârstă 60 de ani îşi vinde copilul nenăscut încă pentru suma de 5.000 de lei. Tată a trei copii, recunoaşte cu lejeritate şi chiar arată fotografiile copiilor lui vânduţi, despre care nu ştie exact în ce condiţii trăiesc acum.
Mii se femei care doresc să adopte un copil se împiedică de un sistem lipsit de suflet, care nu oferă altă alternativă astfel încât, negustorii de copii profită din plin.

Marin, un negustor de prunci, e pus la punct cu toate dedesubturile care ocolesc legea, informează antena3. Ştie exact la cine trebuie să apeleze ca vânzarea să mergă ca unsă. Este un tată vânzător de când s-a însurat. Nici el nu pare să mai ştie unde se află toţi copii vânduţi, pentru ca omul nu a făcut-o mereu singur. La o astfel de ''afacere'', a avut nevoie de un intermediar, aşa că, agentul de vânzări este o femeie, Lenuţa, şi nu are mai mult de 25 de ani. Ea supraveghează fiecare vânzătoare pe care o initiază. Comisionul ei este constituit dintr-un procent luat atât de la parinţii care îşi vând copilul, cât şi de la cei care il cumpară.

Pentru bani, oamenii vând tot, chiar dacă este ilegal şi chiar dacă aceasta se pedepşeste cu 15 ani de închisoare. Toate se întamplă în condiţiile în care mii de cupluri care nu pot avea copii şi stau ani de zile pe listele de aşteptare ale statului pentru a adopta unul.



×
Subiecte în articol: romania copil vanzare afacere