x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În toate casele catolicilor a fost aprinsă prima lumânare de Advent

În toate casele catolicilor a fost aprinsă prima lumânare de Advent

02 Dec 2018   •   18:30
În toate casele catolicilor a fost aprinsă prima lumânare de Advent

În toate casele catolicilor din judeţul Caraş-Severin, duminică a fost aprinsă prima lumânare de Advent, care înseamnă că începe pregătirea în aşteptarea Crăciunului.

"Acest obicei cu aprinderea lumânărilor din coroniţa de advent se regăseşte în toate casele catolice din Banatul Montan. Cei care cunosc obiceiurile tradiţionale ale catolicilor de rit apusean ştiu faptul că în această perioadă ei îşi pun în casă o coroniţă din brad cu patru lumânări, de cele mai multe ori de culoare roşie. Cele patru lumânări reprezintă cele patru duminici de Advent. În fiecare duminică se aprinde câte o lumânare în plus, în aşa fel încât, în ultima duminică, vor arde toate cele patru lumânări", a declarat duminică, pentru AGERPRES, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin.

Astfel, în acest an, pe 2 decembrie, credincioşii catolici de rit apusean (latin) intră în perioada numită Advent. În organizarea actuală a liturghiei romane, Adventul se plasează la începutul anului bisericesc. Anul liturgic începe cu prima duminică a Adventului, deoarece totul începe în Biserică cu venirea lui Hristos. Termenul latin "adventus" înseamnă "sosire" şi semnifică perioada de pregătire dinaintea Crăciunului. AGERPRES

×