x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înalta Curte a decis confiscarea unui milion de euro din averea lui Dan Ioan Popescu

Înalta Curte a decis confiscarea unui milion de euro din averea lui Dan Ioan Popescu

14 Iul 2011   •   12:31
Înalta Curte a decis confiscarea unui milion de euro din averea lui Dan Ioan Popescu

Instanta suprema a decis, astazi, ca fostul ministru Dan Ioan Popescu si sotia sa, Elena, nu pot justifica cheltuieli in valoare de peste 4 milioane de lei, astfel ca instanta a decis confiscarea sumei respective din averea celor doi, insa decizia nu este definitiva si poate fi contestata.

Dan Ioan Popescu: decizia ICCJ privind confiscarea a peste 4 milioane de lei din averea sa este aberanta

Fostul ministru PSD Dan Ioan Popescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca decizia ICCJ privind confiscarea a peste 4 milioane de lei din averea sa este aberanta, precizand ca va contesta hotararea si va continua procesul "in tara si in afara".

"Este o decizie aberanta dupa sapte ani in care expertizele tehnice si contabile au demonstrat nu numai ca justific cheltuielile facute prin venituri, ci am un surplus de venituri plecand de la valoarea zero in 2000, ca si cum as fi intrat in pozitia de ministru ca un nou nascut. Mi se pare cu atat mai aberanta aceasta decizie cu cat nici procurorul nu a solicitat asa ceva in baza documentelor avute", a spus Dan Ioan Popescu.

El a precizat ca va contesta decizia si va continua procesul.

"Normal ca voi continua procesul in tara si in afara, pana cand voi gasi o justitie care sa poata recunoaste documente oficiale", a spus Dan Ioan Popescu. Intrebat ce inseamna "in afara", Popescu a precizat: "Drepturile Omului, fireste".

Decizia instantei vine in urma unei sesizari facute de procurorul general in 2005, la Comisia de Control a Averilor de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit deciziei ICCJ, Dan Ioan Popescu si sotia sa au efectuat cheltuieli nejustificate de 4.081.676,80 de lei, suma care va trebui platita catre bugetul de stat in termen de 30 de zile de la ramanerea irevocabila a sentintei. De asemenea, cei doi au fost obligati la plata de cheltuieli judiciare catre stat in valoare de 17.935 de lei. Judecatorii au decis si mentinerea sechestrului in cauza.

Hotararea instantei supreme nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

×