x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înalta Curte judecă recursul lui Andrei Plăcintă, condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare

Înalta Curte judecă recursul lui Andrei Plăcintă, condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare

23 Sep 2013   •   10:05
Înalta Curte judecă recursul lui Andrei Plăcintă, condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare
UPDATE 12:50 - Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat luni, din lipsă de procedură, pentru 3 octombrie, judecarea recursului formulat de fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă, Andrei Plăcintă, la decizia prin care a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare cu executare.
-------------------------------

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) începe luni judecarea recursului formulat de fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă, Andrei Plăcintă, la decizia prin care a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare cu executare.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe 7 martie la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pe Andrei Plăcintă pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Decizia a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Inițial, Andrei Plăcintă a fost condamnat pe 14 martie 2012 de Tribunalul București la trei ani de închisoare cu suspendare, decizie schimbată de Curtea de Apel București pe 6 iulie 2012 în șase ani de închisoare cu executare.

Ulterior, pe 9 noiembrie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca dosarul să se reîntoarcă la Curtea de Apel București pentru rejudecarea apelului, pe motiv că Andrei Plăcintă nu ar fi beneficiat de dreptul la apărare, întrucât avocatul său nu a avut la dispoziție decât 24 de ore pentru a pregăti apărarea.

În luna iunie 2011, Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, în legătură cu incidentul din 6 decembrie, când și-a agresat prietena.

Procurorii au stabilit că, în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînțelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta și a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota și plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota și spărgând luneta.

În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbați, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu mașina pe trotuar, cu intenția vădită de a-i lovi. În aceste condiții, în timp ce încerca să se țină cu mâinile de capota mașinii, unul dintre bărbați a căzut în fața autoturismului, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în față și în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice care au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgență București și au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorii au stabilit că un alt bărbat, rămas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Andrei Plăcintă, în încercarea de a-l determina să înceteze acțiunile violente.

×