x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încă o persoană a murit în urma accidentului de la Piteşti, în care a fost implicată o ambulanţă

Încă o persoană a murit în urma accidentului de la Piteşti, în care a fost implicată o ambulanţă

31 Oct 2013   •   11:13
Încă o persoană a murit în urma accidentului de la Piteşti, în care a fost implicată o ambulanţă

Bărbatul rănit grav după ce o ambulanţă a fost lovită de un autoturism intrat pe contrasens, al cărei şofer este suspectat că a obţinut fraudulos permisul, a murit, joi, la Spitalul Judeţean Argeş, astfel că numărul persoanelor decedate în accident a ajuns la trei, alte cinci persoane fiind rănite.

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a fost grav rănit în urma accidentului produs marţi pe un bulevard din Piteşti, unde o ambulanţă BGS care transporta la dializă şase pacienţi a fost lovită de un autoturism BMW.

În urma accidentului, bărbatul de 60 de ani a fost transportat în comă la Spitalul Judeţean din Piteşti, unde a murit joi.

"Ppacientul era la Terapie Intensivă, în comă, în stare vegetativă. Pacientul nu mai avea nicio şansă", a declarat şeful Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, dr. Constantin Păun, citat de Mediafax.

Rudele bărbatului decedat spun că acesta făcea dializă de opt ani.

"Făcea dializă de opt ani. Zicea că vrea să trăiască pentru nepoţelele de opt şi patru ani şi îşi revenise în ultimul timp, se simţea bine", a declarat soţia bărbatului, Dorina Bica.

Celelalte cinci persoane rănite în urma accidentului sunt în stare stabilă, în afara oricărui pericol, potrivit medicilor.

Accidentul a avut loc marţi, la ieşirea din Piteşti spre Bascov, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, unde ambulanţa BGS ce transporta şase pacienţi la dializă a fost lovită de un autoturism BMW care a intrat pe contrasens. În urma impactului, doi pacienţi aflaţi în ambulanţă au murit pe loc.

Şoferul autoturismului BMW care a provocat accidentul a fost arestat preventiv, miercuri, sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Reprezentanţii Parchetului Judecătoriei Piteşti spun că există suspiciuni că şoferul, un tânăr de 25 de ani, care are doar patru clase, ar fi obţinut fraudulos permisul de conducere, în anul 2006, perioadă vizată de scandalul de corupţie de la Serviciul Permise Auto Argeş.

"În acest caz există suspiciuni de obţinere frauduloasă a permisulului de conducere, iar momentan suntem în faza de acte. S-a format un nou dosar în care se fac cercetări cu privire la obţinerea acestui permis şi urmează să sesizam DNA. Bărbatul are patru clase, iar cu scrisul şi cititul se descurcă un pic mai greu, conform pregătirii. Citeşte foarte greu şi scrie foarte greu şi din această cauză ne-am sesizat din oficiu, constatând în mod direct situaţia, după ce a redactat o declaţie de două pagini în aproximativ o oră. De aceea sunt suspiciuni cu privire la obţinerea permisului pentru că un om care are un permis de conducere se presupune că ştie foarte bine că trebuie să se orienteze în spaţiu şi să citească semnele de circulaţie", a declarat, miercuri, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Piteşti, Antonia Diaconu.

Procurorii au mai precizat că tânărul, care conducea un autoturism BMW cu volan pe dreapta, înmatriculat în Bulgaria, a depăşit viteza legală.

×