x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încă un meci Vîntu-Ghiţă pentru controlul Realitatea TV

Încă un meci Vîntu-Ghiţă pentru controlul Realitatea TV

de Anca Nicoleanu    |    05 Apr 2011   •   17:36
Încă un meci Vîntu-Ghiţă pentru controlul Realitatea TV

159862-159061-untitled-4.jpgConsiliul de Administraţie al Realitatea Media a luat în discuţie contractul de management încheiat cu compania Asesoft, al cărei manager este Sebastian Ghiţă. Şedinţa s-a desfăşurat la câteva ore după întâlnirea de la CNA în care conducerea Realitatea TV, prin Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu, şi conducerea Asesoft, prin Sebastian Ghiţă, şi-au adus acuzaţii reciproce de ingerinţă editorială şi după câteva zile extrem de tensionate între Vîntu şi Ghiţă.

S-a discutat folosirea unor documente falsificate pentru încheierea contractului de închiriere de spaţiu dintre Asesoft şi compania de stat Coresi, dar şi o serie de alte decizii manageriale care au pus în pericol existenţa unor unităţi de business din grup, cum ar fi  întârzierea de plată a unor datorii, inclusiv către bugetul de stat, fapt care a condus la blocarea conturilor Realitatea Media.

În seria derapajelor semnalate de CA care sunt discutate în şedinţa din 5 aprilie se mai înscriu implicarea agresivă a Asesoft, prin Sebastian Ghiţă, în strategia editorială şi în grila de programe a postului de televiziune, fapt care a pus în pericol însăşi emisia postului, dar şi decizia de a elimina brutal din grila de programe emisiunea "Orei de Foc".

De asemenea, s-a analizat şi conţinutul programelor Realitatea Tv, caracterizate de o tabloidizare excesivă, şi introducerea în program a concursurilor cu bani ”Cine e regina?” şi ”De ce trebuie să plece Emil Boc?” care au dus la sancţionarea severă a Realitatea TV pentru aceste derapaje.

Întâlnirea CA al Realitatea Media a fost convocată de Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu, membri ai Consiliului de Administraţie, pentru a analiza execuţia contractului de management de către compania Asesoft, reprezentată de domnul Sebastian Ghiţă, în încercarea de a-l determina pe acesta să respecte clauzele contractului şi, în caz de nereuşită, denunţarea acestui contract.

Ultimele zile au fost extrem de tensionate între managerul Realităţii şi al Asesoft, Sebastian Ghiţă, şi patronul Realităţii TV, Sorin Ovidiu Vîntu. Ghiţă a reclamat în termeni duri metodele "imorale şi total în afara legii, precum şantajul şi ameninţarea” pe care "grupul mafiot coordonat de Sorin Ovidiu Vîntu” le-a utilizat în încercarea de a-l determina pe el şi pe cei din Consiliul de Administraţie al Asesoft "să semnăm un act adiţional care să le permită (n.n. lui S.O.Vîntu şi asociaţilor săi) exercitarea de ingerinţe în activitatea editorială”. Şi le-a atras atenţia lui Vîntu şi asociaţilor săi "să înceteze presiunile la adresa jurnaliştilor de la Realitatea Media, întrucât controlul editorial pe care doresc să-l impună e lipsit de legitimitate şi afectează credibilitatea postului". De asemenea, membrii Consiliului de Administraţie al Asesoft au solicitat protecţie din partea instituţiilor statului, pentru ei şi familiile lor. De asemenea, Sebastian Ghiţă a depus la parchet o plângere penală împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu pentru ameninţare şi şantaj.

De partea cealaltă, Sorin Ovidiu Vîntu a anunţat că Ghiţă nu va mai fi managerul Realitatea Media şi că decizia urmează a fi formalizată. În acest sens, ia în calcul convocarea Adunării generale a acţionarilor Realitatea Media pentru rezilierea contractului cu Asesoft. Vîntu a explicat că nu a cerut modificarea clauzelor contractului dintre Realitatea Media şi Asesoft, ci că insistenţele sale au fost legate de faptul ca Asesoft să se încadreze în contract, catalogându-l pe Ghiţă drept cel mai neserios partener care poate să existe. Într-o intervenţie televizată la B1, patronul Realităţii a recunoscut că este un tip violent verbal, dar "chestia cu ameninţări mafiote, cu croitul drumului cu Kalaşnikovul... le iau ca pe o glumă. Tânărul Ghiţă este uşor surescitat".  Întrucât are interdicţie de a părăsi ţara, deci nu poate accesa resursele financiare de care dispune din afara graniţelor, Vîntu a precizat că, în cazul în care se întrerupe contractul cu Ghiţă, probabil va recurge "cu toate că nu-mi place absolut deloc, la copiii mei şi probabil îi voi ruga să accepte să lichidizăm nişte proprietăţi pentru a veni cu necesarul de cash la Realitatea".

Analiza contractului cu Asesoft, amânată pentru 12 aprilie
La finalul discuţiilor, Sorin Freciu a declarat că membrii Consiliul de Administraţie al Realitatea Media nu au putut analiza execuţia contractului de manageriat cu Asesoft, deoarece această societate nu şi-a prezentat raportul de activitate. El a adăugat că a fost convocată o nouă întrunire a Consiliului de Administraţie pentru 12 aprilie.

Sebastian Ghită a confirmat amânarea şedinţei pentru 12 aprilie, ţinând să precizeze faptul că societatea pe care o conduce a remis CA Realitatea Media raportul de activitate.

×
Subiecte în articol: mass-media realitatea tv