x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inca un politist retinut pentru mita

Inca un politist retinut pentru mita

30 Mar 2004   •   00:00

Comisarul Dumitru Constantin, din cadrul Serviciului Cabinet al comandantului IPJ Prahova, a fost retinut de PNA pentru luare de mita in forma calificata si in concurs real.

Anchetorii sustin ca in aprilie 2002, comisarul a primit 20.000 de dolari spaga de la un denuntator, pe care l-a asigurat ca va finaliza favorabil un dosar penal in care era cercetat pentru evaziune fiscala. State vechi in spaga Anchetatorii au mai stabilit ca intre anii 1998-1999, cand era maior la Serviciul Politiei Economico-Financiare, Constantin a mai luat 40 de milioane de lei, plus alte bunuri de la o alta persoana, pentru a dispune ridicarea unui sechestru pentru un utilaj confiscat intr-un dosar penal. Ofiterul va fi prezentat azi instantei, cu propunerea de arestare preventiva. Comisarul-sef Constantin Candea, seful IPJ Prahova, a declarat pentru Jurnalul National: "Daca politistul a incalcat legea trebuie sa raspunda. Nu este nici o pierdere pentru inspectorat un astfel de om. Nu ocrotim pe nimeni". (Eduard Pascu, Ion Alexandru)

Demnitari implicati in "afacere"

Procurorii care instrumenteaza cazul spun ca politistul este implicat si in alte fapte de coruptie, avandu-i drept complici pe oameni cu functii importante in judet. Cu toate acestea, anchetatorii se feresc, deocamdata, sa faca publice numele celor implicati, multumindu-se sa afirme ca acestia sunt monitorizati atent.

×
Subiecte în articol: observator