x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încăierare la vârful PDL Arad. Falcă vrea la Senat şi îl lasă pe Igaş pe dinafară!

Încăierare la vârful PDL Arad. Falcă vrea la Senat şi îl lasă pe Igaş pe dinafară!

de Lucian Dobrater    |    26 Iul 2012   •   14:00
Încăierare la vârful PDL Arad. Falcă vrea la Senat şi îl lasă pe Igaş pe dinafară!

Reprezentantii PDL Arad s-au certat ca la usa cortului intr-o sedinta destinata campaniei pentru referendum, ce a avut loc zilele trecute. Potrivit cotidianului "Glasul Aradului', spiritele s-au incins si liderii partidului si-au aruncat cuvinte grele. Surse citate de ziarul amintit sustin ca primarul Gheorghe Falca a trasat anumite linii de abordare a campaniei electorale destinate referendumului de demitere a lui Traian Basescu.

Din cand in cand, discursul lui Falca a fost intrerupt de senatorul Constantin Traian Igas, vicepresedinte al conducerii centrale a PD-L, care i-a atras atentia asupra unor directive venite de la centru ce trebuie respectate. Gheorghe Falca si-a continuat expunerea teoriilor fara a-l baga in seama pe Igas. Circul cel mare a izbucnit cand, la un moment-dat, Gheorghe Falca a nominalizat candidatii pe care PD-L Arad ii va avea la alegerile parlamentare din toamna acestui an. Surpriza: Constantin Traian Igas nu se mai regasea pe liste, moment in care intre cei doi a izbucnit un scandal care i-a facut pe cei prezenti in sala de sedinte a PD-L sa iasa afara.

"La inceput au fost tot felul de discutii despre actiunile de campanie electorala, despre pasii pe care trebuie sa ii urmam. Din cand in cand Constantin Igas a intervenit, spunand ca anumite lucruri trebuie sa aiba acceptul Bucurestiului si ca filiala aradeana nu le poate face asa, de capul ei. Practic, Gheorghe Falca nu a tinut cont de ceea ce spunea Igas, vorbind ca si cum acesta din urma nu se afla in sala de sedinte. Dupa cateva zeci de minute, Gheorghe Falca a nominalizat persoanele care vor candida din partea noastra la alegerile parlamentare. In acel moment a izbucnit scandalul, iar unii dintre noi au parasit sala de sedinte', afirma surse democrat-liberale, prezente la sedinta de campanie.

Gheorghe Falca va candida pentru Senat!
Conform acelorasi surse, lista prezentata de Gheorghe Falca arata in felul urmator: candidati pentru Senatul Romaniei din partea PD-L Arad sunt: Gheorghe Falca, pe colegiul din municipiu, Marius Gondor, actualmente deputat, pe colegiul de pe Valea Muresului si Gheorghe Feies, primarul orasului Sebis, pentru colegiul de pe Valea Crisurilor. In ceea ce priveste candidaturile pentru Camera Deputatilor, lucrurile stau astfel: Claudia Boghicevici, Lucian Rivis Tipei – ambii sunt actualmente tot deputati – si Mihail Neamtu (presedintele Noii Republici) – vor candida pe cele trei colegii deputatiale din municipiu, Marian Toader, primarul comunei Zabrani si Iustin Cionca vor candida pe cele doua colegii de pe Valea Muresului, iar Marcel Grec si Eusebiu Pistru vor candida in cele doua colegii din partea de Nord a judetului.

Constantin Igas si Adrian Nitu, scosi din schema
La o prima privire a listei cu care Gheorghe Falca vrea sa abordeze alegerile generale, vedem ca atat fostul ministru de Interne, Constantin Traian Igas, cat si deputatul Adrian Nitu, presedintele organizatiei municipale a PD-L, au fost exclusi din schema. Tot exclusi din schema sunt si fostul prefect al judetului, Calin Bibart, si Adrian Tolea, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad, care si-ar fi dorit sa candideze pe anumite colegii de deputati. In ceea ce priveste situatia conflictuala de la sedinta de luni, atat Gheorghe Falca, cat si Constantin Traian Igas au negat existenta vreunei probleme.

"Nu am participat la nicio sedinta in care sa ma cert cu Constantin Traian Igas. In ceea ce priveste listele de candidati, acestea nu au fost intocmite', ne-a declarat Gheorghe Falca. Acesta a negat si faptul ca isi indreapta privirile spre colegiul senatorial din municipiu. In ceea ce-l priveste pe Constantin Traian Igas acesta a negat, la randul sau, disputa cu Falca, iar in ceea ce priveste viitorul sau politic, la intrebarea daca va mai fi sau nu candidat de senator, a evitat un raspuns transant: "Voi lua o decizie in timp util si o voi comunica'.

Actualul deputat, si viitor candidat de senator pe Valea Muresului, Marius Gondor, ii contrazice pe Falca si Igas, si afirma ca exista discutii privind candidatii de la alegerile parlamentare din toamna acestui an. "Este normal ca in orice partid sa existe asemenea discutii despre persoanele care vor reprezenta partidul la alegerile gene¬- rale. Sunt discutii normale, iar atunci cand se vor definitiva, vom face publice numele celor ce vor candida', ne-a declarat Marius Gondor. Si presedintele organizatiei municipale a PD-L, Adrian Nitu, care e scos din calculele lui Gheorghe Falca, sustine ca exista discutii privind listele de candidati si ca el isi doreste sa mai candideze pentru un nou mandat de deputat pe acelasi colegiu deputatial.

"Exista discutii in partid despre cine va candida la alegerile generale. Nu stiu de nicio lista, dar cand se vor clarifica lucrurile se va anunta public aceasta lista. Eu imi doresc sa mai candidez pentru un mandat de deputat in colegiul pe care il reprezint acum', a declarat Adrian Nitu pentru Glasul Aradului.

×