x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu de proporţii la Clubul Floreasca

Incendiu de proporţii la Clubul Floreasca

de Mara Raducanu    |    17 Mar 2012   •   21:00
Incendiu de proporţii la Clubul Floreasca

Aflat chiar in zona unde se afla si re­se­dinta presedintelui Traian Basescu, Clubul Floreasca a ars, in noaptea de sambata spre duminica, in proportie de 50%. Peste o suta de pompieri au intervenit pentru stingerea flacarilor, care au cuprins acoperisul construc­tiei in zona piscinei, salii de forta si restaurantului.

Plasat intr-o zona extrem de bine cotata – pe aici gasim aproape toate resedintele demnitarilor, vilele de protocol Lac 1 si Lac 2, dar si fosta resedinta din Primaverii a lui Nicolae Ceausescu – Clubul Floreasca a reprezentat de-a lungul timpului o tentatie extrem de mare pentru multi investitori imobiliari. Clubul include un restaurant si o piscina, dispunand de 16.000 de metri patrati de teren pe malul Lacului Floreasca. Evaluat la zeci de milioane de euro, clubul a fost scos la vanzare prin licitatie pu­blica de catre RA-APPS. Desi "vanat" de multi investitori si oameni de afa­ceri, complexul nu si-a gasit pana in prezent un cumparator. In 2006, Clubul Floreasca a fost evaluat la
45,5 milioane de euro.

Ancheta, in desfasurare
Incendiul a fost semnalat la dispeceratul ISU Bucuresti la ora 1:38, iar la sosirea echipajelor de inter­ven­tie ardea cu flacara acoperisul constructiei in zona piscinei, cu extindere la sala de forta si la restaurant. Pentru stingerea incendiului, pompierii au actionat cu 16 autospeciale cu apa si spuma, doua echipaje de prim ajutor, doua autospeciale pentru descarcerare, doua autospeciale pentru interventie si salvare de la inaltime, doua motopompe. In aceasta interventie au fost angrenati 106 pompieri militari din cadrul ISU Bucuresti. Nu au fost victime, insa patru persoane se aflau in complex la momentul izbucnirii incendiului.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Vasile Daniel, a explicat ca au existat probleme in ceea ce priveste alimentarea cu apa, deoarece sursa cea mai apropiata era la o distanta destul de mare de clubul de agrement. Cand autospecialele au reusit sa intre pe stradutele inguste si sa ajunga la club, flacarile erau deja de cativa metri inaltime, acestea propagandu-se rapid, din cauza ca tot complexul este din lemn. Incendiul a fost descoperit de femeia care curata piscina din complex, cea care a si alertat autoritatile. Ea spune ca focul ar fi izbucnit de la acoperis.

Din primele informatii, nu este exclus sa fi fost vorba despre un scurtcircuit. Ancheta este in plina desfasurare, iar o echipa de criminalisti a sosit in zona pentru a aduna probe care sa-i ajute sa stabileasca de la ce a pornit in­cen­diul. Proprietatea imobiliara are in compunere: Constructii: restaurant (Ac = 597 mp), piscina (Ac = 1505,04 mp), sali de sport tenis si bowling (Ac = 1369,11 mp), anexe sala sport (Ac = 246,80 mp), alei si drumuri betonate (Ac = 1875,80 mp), imprejmuire (L = 270,00 mp, H = 1,5 m), spatiu ver­de (10.187 mp), ghereta portar (Ac = 3,40 mp), ponton (Ac = 36,00 mp), dig (L = 34,00 m, H = 5 m). Teren in suprafata de 16.010,60 mp. Dotari: mijloace fixe si obiecte de inventar apartinand Clubului Floreasca.

×