x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu în centrul Capitalei: O clădire de birouri a luat foc lângă Biserica Armenească

Incendiu în centrul Capitalei: O clădire de birouri a luat foc lângă Biserica Armenească

27 Iun 2009   •   00:00
Incendiu în centrul Capitalei: O clădire de birouri a luat foc lângă Biserica Armenească
Sursa foto: Alexandru Molovata/Jurnalul Naţional

Un incendiu a izbucnit într-o cladire de birouri din zona Bisericii Armeneşti. Douăzeci de autospeciale ale pompierilor s-au deplasat la faţa locului.



Un incendiu a izbucnit vineri noaptea într-o  clădire de birouri din zona Bisericii Armeneşti, Millennium Business Center,

Incendiul, izbucnit cu câteva minute înainte de miezul nopţii, s-a propagat în clădire afectând mai multe etaje ale clădirii.


Millennium Business Center are 19 etaje, şi a ars în întregime pe una din laturi, pompierii având dificultăţi în a limita extinderea incendiului şi a-l lichida, din cauza geamurilor exterioare ale clădirii. care se sparg şi a unor elemente de pe clădire care s-au topit şi care cad de la etajele superioare

După primele informaţii, conform purtătorului de cuvânt al ISU, se pare că incendiul a pornit de la un panou publicitar. Focarul este activ undeva în interiorul clădirii.


Se pare că în clădire au existat mai multe focare de incendiu, la diferite etaje ale clădirii.

În zonă a fost oprită alimentarea cu curent electric şi gaze naturale.

Biserica Armeneasca, monument istoric din patrimonul naţional a fost protejată de eventualele deteriorări printr-o perdea de apă.

Ministrul Culturii, Teodor Paleologu, prezent la faţa locului, a declarat că "acest  incident de proporţii dovedeşte că acest fel de porcării de clădiri construite ilegal în mijlocul Bucureştiului pun în pericol clădiri de patrimoniu din zonă, cum este cazul Bisericii Armeneşti".

Nu au existat victime. Circulaţia în zonă a fost oprită.

La faţa locului a fost prezent şi premierul Emil Boc, care într-o consfătuire ad-hoc cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi cel al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a propus intervenţia în zonă a unor elicoptere.

O echipă mixtă, pompieri, poliţie, autorităţi locale, va  fi constituită pentru a cerceta cauzele care au stat la baza producerii acestui incendiu.

Evenimentul pune în discuţie, încă o dată, politica de avize de urbanism sub care au fost eliberate avize de construcţie pentru mai multe clădiri de birouri din Bucureşti, şi modul în care realizarea acestora a urmat întocmai proiectele avizate.

Schimb de replici între Theodor Paleologu şi Neculai Onţanu
Incendiul izbucnit la o clădire de birouri din centrul Capitalei a iscat un scandal între ministrul Culturii, Theodor Paleologu şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu. Cei doi au avut un schimb dur de replici în legătură cu avizele date pentru ridicarea construcţiei respective care, spune ministrul Culturii, ar dauna lăcaşului de cult aflat în vecinătate.

Ministrul Culturii a declarat că asemenea blocuri construite lânga o clădirile de patrimoniu reprezinta "un pericol public" şi i-a acuzat de corupţie pe cei care au dat avizele de construcţie. "De la început acest bloc a creat probleme. Întâi se surpa Biserica Armeneească, apoi, a luat foc, după cum vedeţi. Este un pericol pentru zonă. Nu trebuia să se construiască într-o zonă protejată şi regret că s-au dat atâtea avize, avize peste avize, pentru blocuri care nu au ce căuta în cartierul nostru. Sper să înţeleagă cei care sunt aici că nu se mai poate aşa ceva", a spus revoltat ministrul Paleologu.

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, s-a simţit vizat de afirmaţiile ministrului. "Aveţi dreptate. Dumneavoastră depăşiţi la ora asta campania electorală, iar această clădire cu siguranţă că are un aviz de la Ministerul Culturii", a replicat el.

Discuţia dintre cei doi a fost întreruptă de intervenţia promptă a premierului Emil Boc. "În seara aceasta avem alte treburi. De mâine discutăm şi celelalte lucruri. Hai să vedem că lucrurile sunt sub control, le rezolvăm şi de mâine ele luăm pe celelalte"

De altfel, clădirea cuprinsă de incendiu a generat controverse încă din timpul construcţiei. Pereţii bisericii Armeneşti au fost afectaţi destul de grav de săpăturile care se făceau la fundaţia clădirii.
antena3.ro





De remarcat, a fost prezenţa în zonă a foarte multor curioşi , care  au inoportunat acţiunea pompierilor.

Distracţia de vineri seara: Bucureşteanul la incendiu

×
Subiecte în articol: observator zonă cladire