x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bloc în flăcări într-un complex rezidenţial de la marginea Capitalei. Locatarii afectaţi se vor muta în hotelurile dezvoltatorului (VIDEO)

Bloc în flăcări într-un complex rezidenţial de la marginea Capitalei. Locatarii afectaţi se vor muta în hotelurile dezvoltatorului (VIDEO)

02 Oct 2012   •   15:34
Bloc în flăcări într-un complex rezidenţial de la marginea Capitalei. Locatarii afectaţi se vor muta în hotelurile dezvoltatorului (VIDEO)
UPDATE 21:18 -  Toţi locatarii afectaţi de incendiul izbucnit marţi în ansamblul rezidenţial Confort City, vor fi cazaţi, în următoarele două-trei zile, într-o unitate hotelieră, unde li se va asigura hrană şi cele necesare.

În următoarele zile, acestora le vor fi puse la dispoziţie apartamente vacante din interiorul complexului sau din alte spaţii proprii ale dezvoltatorului, până la readucerea imobilelor la starea iniţială.

Conform unui comunicat al dezvoltatorului, ulterior, acesta va asigura consilierea şi suportul clienţilor în vederea readucerii imobilelor afectate de incendiu la starea iniţială.

De asemenea, conform sursei citate, dezvoltatorul deţine documentele legale în vederea edificării şi înstrăinării bunurilor, documente pe care le va pune, la cerere, la dispoziţia autorităţilor spre soluţionarea cât mai grabnică a anchetei, respectiv a scurtării timpului până la rezultatul expertizei.

Dan Radu, reporter jurnalul.ro, de la faţa locului:
UPDATE 17.34
Complexul rezidential City Confort este, de fapt, un grup de blocuri situat undeva in plin camp, la marginea Bucurestiului, langa Popesti Leordeni.
Singurul mod de acces este cu automobilul, pe un drum lung de mai mult de un kilometru, construit, in buna parte, din placi de beton.
Accesul cu automobilul a fost restrictionat, pe acest drum, pentru a face loc autospecialelor de pompieri. Astfe, sute de automobile, apartinand locatarilor, stau parcate pe marginea drumului.
Locatarii blocului ars, dar si din blocurile vecine, au iesit afara cu copiii sau cateii. Unii au si scutece la ei, pentru orice eventualitate.
Mirosul de smoala arsa poate fi simtit de la mai bine de un kilometru de locul incendiului. Mansarda blocului avariat este distrusa complet, tencuiala fiind arsa si dezlipita si la etajele de mai jos.
Focul a fost stins, in prezent. Autospecialele continua, insa, sa vina si sa plece, sunetul sirenelor dominand imprejurimile.

Incendiu la Confort City

___________________

UPDATE 16:10 -
Prefectul de Ilfov, Florentina Pencea, a declarat la Antena3 că blocul nu avea autorizaţie de la ISU. "Am informaţii că în zonă nu sunt surse suficiente de apă. Au fost evacuate toate persoanele din clădire. La faţa locului se află echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov care încearcă să stingă incendiul. Deocamdată nu se poate stabili cauza acestuia, dar se vor face verificări", a spus Pencea.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, se află la faţa locului.

Raed Arafat a declarat, la Antena3, că un pompier va fi transportat la spital după ce a inhalat fum, dar că starea acestuia nu este gravă.

Incendiul s-a extins la câteva apartamente de la etaje inferioare, în urma căderii unor bucăţi din acoperiş, iar mai multe persoane au cerut ajutor medical, după ce au inhalat fum sau au suferit atacuri de panică.

Bucăţile din acoperiş căzute au afectat şi balcoanele unor apartamente de la niveluri inferioare etajului 10. Oamenii sunt revoltaţi pentru că pompierii nu au avut suficientă apă pentru a stinge incendiul.

Ansamblul rezidenţial Confort City, deţinut de fraţii Robert şi Liviu Negoiţă, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adaugă parcări, două minimarketuri, o grădiniţă, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.
  
Complexul rezidenţial este situat pe Splaiul Unirii, la 7,6 km de Piaţa Unirii, 6,3 km de Parcul Tineretului şi la 4 km de Rin Grand Hotel, potrivit Antena3.

Preturile locuintelor din complex sunt cuprinse intre 39.500 euro (garsoniera) si 76.000 lei (apartamentul de 4 camere), conform rezidential.net.

Un alt imobil al fratilor Negoita, hotelul Rin din Vitan, a luat foc in urma cu 5 ani, pe vremea cand inca se afla in constructie.
______________________________________

UPDATE 15:45
- Pompierii intervin cu 26 de autospeciale, iar mansarda blocului a ars în totalitate. Zeci de oameni au fost evacuaţi. O persoană a fost transportată la spital.

"Am auzit ţipete în faţa blocului, am ieşit la geam şi am văzut flăcările. Mi-am luat copilul, soţul şi am coborât. De atunci privim cum ne arde casa!", a declarat, la Antena3, proprietara unui apartament de la etajul 10.

Blocul se află în complexul rezidenţial Confort City, care aparţine fraţilor Robert şi Ionuţ Negoiţă.
______________________________________


Un incendiu puternic a izbucnit, în această după-amiază, la etajul 10 al unui bloc dintr-un complex rezidenţial aflat în zona târgului Vitan. Flăcările au cuprins o suprafaţă de aproximativ 400 de metri, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

"E vorba despre un bloc cu 11 etaje plus mansardă. Acoperişul ardea în totalitate, pe o suprafaţă de 400 mp. Intervin 14 autospeciale cu apă, spumă şi autoscări. Nu avem suficientă apă. Utilizăm 5.000 de litri pe minut doar la o autospecială", a declarat Daniel Vasile, ISU Bucureşti.

Pompierii intervin la faţa locului cu două autoscări şi cinci autospeciale cu apă şi spumă, potrivit ISU Bucureşti.

Tot acolo se află un echipaj de descarcerare şi unul de prim-ajutor.

×