x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu puternic în Masivul Bucegi, pe creasta Bucşoiului

Incendiu puternic în Masivul Bucegi, pe creasta Bucşoiului

30 Noi 2011   •   10:08
Incendiu puternic în Masivul Bucegi, pe creasta Bucşoiului

Un incendiu puternic se manifesta, miercuri, in Masivul Bucegi, intr-o zona greu accesibila, flacarile cuprinzand aproximativ 5 000 de metri patrati de teren acoperit cu vegetatie uscata.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, incendiul a izbucnit marti dupa amiaza pe creasta Bucsoiului din Masivul Bucegi, intr-o zona greu accesibila si acoperita cu vegetatie uscata.

Conform sursei citate, focul a ars toata noaptea de marti spre miercuri, iar miercuri dimineata flacarile de pe creasta Bucsoiului s-au stins, incendiul cuprinzand Creasta Balaurului din Bucegi.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Marina Dinu, a declarat ca un elicopter a survolat zona, stabilind ca o suprafata de aproximativ 4 000 – 5 000 de metri patrati de teren acoperit cu vegetatie uscata este cuprinsa de flacari.

Zona in care se manifesta incendiul este greu accesibila, astfel incat nicio autospeciala a pompierilor nu poate urca pentru a interveni.

La fata locului se afla zeci de subofiteri pompieri, salvamontisti, reprezentanti ai Romsilva si pompierii de la Serviciul local pentru Situatii de Urgenta Busteni.

(Mediafax)

×