x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu puternic în Vâlcea - o persoană a fost rănită

Incendiu puternic în Vâlcea - o persoană a fost rănită

03 Mai 2019   •   16:15
Incendiu puternic în Vâlcea - o persoană a fost rănită

Un incendiu de amploare a izbucnit, vineri după-amiază, la un depozit cu materiale de construcţii, vopseluri şi diluanţi, în municipiul Râmnicu Vâlcea, arderea manifestându-se pe o suprafaţă de 3.500 mp, cu degajări mari de fum, dispeceratul ISU Vâlcea transmiţând un un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT către populaţia din zona de manifestare.
Potrivit informaţiile preliminare transmise de IGSU şi ISU Vâlcea, o persoană a suferit arsuri de gradul II şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate.
La faţa locului, salvatorii intervin cu 7 maşini de stingere, 1 autoscară şi 1 autospecială CBRN. La locul evenimentului se află şi 1 ambulanţă a serviciului judeţean.
La acest moment, incendiul este localizat, fiind eliminat posibilitatea propagării flăcărilor la vecinătăţi.
Potrivit reprezentanţilor ISU Vâlcea, persoana rănită este o femeie în vârstă de 36 de ani, arsurile suferite fiind pe membrele superioare şi pe faţă.
Pompierii care intervin la faţa locului provin din Râmnicu Vâlcea, dar şi de la staţiile din Govora, Brezoi şi Drăgăşani. Două treimi din suprafaţa pe care s-a extins incendiul sunt în aer liber, mare parte a materialelor incendiate, printre care şi o cantitate însemnată de ulei de in, uşor inflamabil, aflându-se de asemenea în curtea depozitului.
Populaţia din zona afectată unde se manifestă incendiul, depozitul având adresa pe str Someş nr 51, a fost rugată de pompieri să rămână în locuinţe, cu ferestrele închise.
Potrivit lui Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, fumul degajat este prezent pe o suprafaţă de trei kilometri în jurul depozitului incendiat, în partea de nord a municipiului Râmnicu Vâlcea, la ieşirea spre Sibiu. "Incendiul e aproape lichidat la această oră. Mai sunt doar mici focare", a mai precizat reprezentantul ISU Vâlcea. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu valcea