x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiul care a aprins 30 hectare de pădure, în Suceava, a izbucnit de la un foc pentru grătar

Incendiul care a aprins 30 hectare de pădure, în Suceava, a izbucnit de la un foc pentru grătar

30 Apr 2012   •   07:36
Incendiul care a aprins 30 hectare de pădure, în Suceava, a izbucnit de la un foc pentru grătar

Incendiul care a cuprins aproape 30 de hectare de teren forestier din zona Vatra Dornei a fost localizat, duminica noapte, insa nu au fost lichidate toate focarele, informeaza Mediafax. Potrivit autoritatilor, cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la un foc facut pentru gratar.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, care a coordonat echipele de interventie, a declarat, luni, ca incendiul a fost localizat in jurul orei 01.00, iar echipajele de pompieri si silvicultori continua sa actioneze pentru supravegherea zonei si lichidarea focarelor.

"Speram ca in cursul zilei sa fie lichidat incendiul", a spus prefectul, care a mentionat ca echipajele care au actionat initial au fost inlocuite cu alte echipaje.

El a precizat ca la interventie participa grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, condusa de inspectorul-sef, colonel Ion Burlui, detasamentele de pompieri Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc si Garda de interventie Gura Humorului, impreuna cu lucratori ai Directiei Silvice Suceava, jandarmi, politisti, militari de la unitatea militara de vanatori de munte din Vatra Dornei si lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vatra Dornei, totalizand patru sute de persoane.

Potrivit ISU Suceava, incendiul de pe Dealul Barnarel din apropierea municipiului Vatra Dornei a pornit cel mai probabil de la un foc pentru un gratar si a cuprins initial o parcela de plantatie a Consiliului Local Vatra Dornei si o parcela cu material lemnos a Ocolului Silvic Vatra Dornei, existand pericolul de propagare a flacarilor la fondul forestier aflat in imediata apropiere. Extinderea rapida a incendiului a fost favorizata de vantul puternic si de cantitatea mare de resturi de exploatare care erau foarte uscate.

Conform sursei citate, au ars aproximativ 30 de hectare de resturi de exploatare si litiera din fondul forestier.

Presedintele Traian Basescu a promulgat, vineri, Legea privind desfasurarea activitatii de picnic, care stabileste amenzi de pana la 5.000 de lei pentru iesirile la iarba verde in alte zone decat cele special amenajate.

×