x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiul de la o plantație de conifere din Munții Rodnei a fost stins după trei zile

Incendiul de la o plantație de conifere din Munții Rodnei a fost stins după trei zile

02 Sep 2017   •   19:20
Incendiul de la o plantație de conifere din Munții Rodnei a fost stins după trei zile

Incendiul izbucnit miercuri la o plantaţie de conifere din Munţii Rodnei, de pe raza comunei bistriţene Romuli, a fost stins după mai bine de 72 de ore, potrivit comunicatului de presă remis sâmbătă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud. 

În zonă au intervenit, zilnic, între 30 şi 50 de persoane - pompieri militari, pompieri voluntari, personal al Ocolului Silvic Romuli şi săteni, zona rămânând însă în continuare sub supraveghere. 

Acţiunile de localizare, stingere şi protejare a fondului forestier s-au derulat şi cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile limitrofe: Telciu din judeţul Bistriţa-Năsăud şi Săcel din judeţul Maramureş. 

S-a intervenit pe un teren extrem de accidentat, în general cu mijloace de primă intervenţie: drujbe, lopeţi, recipiente mici de apă şi alte accesorii din dotare. 

"Terenul înclinat a făcut imposibil accesul autospecialelor de pompieri în imediata apropiere a focarelor, astfel că alimentarea s-a realizat cu sprijinul unor motopompe, alimentate de la maşinile de pompieri ajunse până în punctele unde accesul a fost posibil. Autorităţile publice locale au pus la dispoziţie utilaje (TAF-uri) şi maşini de teren pentru a sprijini acţiunile de delimitare a focarelor, în încercarea de a proteja fondul forestier, aflat la câţiva metri de zona de manifestare a incendiului", se arată în comunicatul ISU. 

Chiar dacă efectivele de intervenţie au coborât din zona montană în care s-a produs incendiul, aceasta a rămas sub supravegherea personalului silvic. 

Suprafaţa afectată de incendiu este de aproximativ 8 hectare de plantaţie conifere şi vegetaţie uscată, flăcările fiind întreţinute de seceta din ultima perioadă şi de episoadele de intensificare a vântului.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: incendiu munţii rodnei bistrita-nasaud