x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiul din Paris: Femeia arestată ieşise recent dintr-un spital de psihiatrie şi avea antecedente de violenţă

Incendiul din Paris: Femeia arestată ieşise recent dintr-un spital de psihiatrie şi avea antecedente de violenţă

06 Feb 2019   •   19:40
Incendiul din Paris: Femeia arestată ieşise recent dintr-un spital de psihiatrie şi avea antecedente de violenţă

Femeia de 40 de ani arestată după incendiul produs într-un imobil din Paris în noaptea de luni spre marţi şi soldat cu zece morţi fusese externată recent dintr-un spital de psihiatrie, potrivit unor surse citate de AFP.

Femeia a fost reţinută imediat după incendiu şi plasată în arest preventiv marţi dimineaţă, după care a fost transportată la infirmeria psihiatrică a prefecturii de poliţie.

Această structură primeşte indivizi care prezintă atât 'un pericol iminent pentru siguranţa persoanelor', cât şi 'tulburări mintale evidente'.

Potrivit unei surse din poliţie, femeia a fost 'arestată în stare de alcoolemie, în timp ce încerca să dea foc unei maşini'. 

Ea se certase în cursul serii cu un vecin pompier, cu care avea un conflict mai vechi. Poliţia s-a deplasat în acea seară la faţa locului pentru acest incident.

Femeia fusese internată de circa zece ori şi ultima dată ieşise din spitalul de psihiatrie Sainte-Anne din Paris la sfârşitul lunii ianuarie, a indicat o sursă.

Ea mai fusese anchetată de trei ori, dar două proceduri - una pentru 'furt precedat de degradări', legate de declanşarea unui foc, şi alta pentru violenţe - au fost clasate în 2016, din cauza 'stării de deficienţă mintală' a femeii.

În 2017, o altă procedură deschisă pentru 'violenţe conjugale' a fost clasată din cauza probelor insuficiente.

În arondismentul 16 din vestul Parisului, unde incendiul a devastat un întreg imobil, operaţiunile poliţiei şi ale echipelor de urgenţă nu s-au încheiat încă. În jur de 20 de pompieri continuă să ţină sub observaţie locul incendiului.AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu femeie psihiatrie violenta