x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiul din Rezervaţia Biosfera Delta Dunării a distrus 45 de hectare de vegetaţie

Incendiul din Rezervaţia Biosfera Delta Dunării a distrus 45 de hectare de vegetaţie

10 Sep 2011   •   08:03

Pompierii de la ISU Dobrogea Constanta au reusit, dupa aproximativ sapte ore, sa lichideze incendiul care a izbucnit vineri seara la vegetatia uscata din zona complexului lagunar Razelm-Sinoe, aflat in Rezervatia Biosfera Deltei Dunarii.

Conform Mediafax, focul a izbucnit in jurul orei 16.40, la fata locului fiind trimise doua echipaje cu doua autospeciale. De asemenea, in zona au fost mobilizate si serviciile voluntare din comunele aflate in imediata vecinatate - Istria, Corbu si Mihai Viteazu. Focul a cuprins vegetatia uscata aflata intr-o arie mlastinoasa, la iesirea din localitatea Istria, pe malul lacului Sinoie.

Pana sa fie stinse, in jurul orei 23.40, flacarile au distrus vegetatia uscata si stuful existente pe o suprafata de aproximativ 45 de hectare. “Cauza probabila a incendiului a fost un foc deschis lasat nesupravegheat', au declarat surse din randurile pompierilor.

Un incendiu similar s-a produs in urma cu trei saptamani, tot in Rezervatia Biosfera Deltei Dunarii, in zona Vadu, fiind afectate 50 de hectare de masa stuficola si 70 de hectare vegetatie ierboasa.

×