x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încep înscrierile pentru prima sesiune a bacalaureatului.

Încep înscrierile pentru prima sesiune a bacalaureatului.

23 Mai 2011   •   08:15
Încep înscrierile pentru prima sesiune a bacalaureatului.

Mii de elevi de clasa a XII-a din tara intra in febra bacalaureatului. De astazi incep inscrierile pentru prima sesiune din iunie. Prima proba la care vor da eamen, cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, se va tine intre 6 si 8 iunie.

Proba D, de evaluare a competentelor digitale, va avea loc intre 13 si 17 mai, iar proba C, de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, se va defasura in perioada 20-23 iunie.

Pe 27 iunie, vor incepe probele de examen scrise. Astfel, la 27 iunie, va fi sustinuta proba scrisa la limba si literatura romana, iar la 28 iunie, proba scrisa la limba si literatura materna.

Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va avea loc la 29 iunie, iar ultima proba scrisa, cea la alegere, va avea loc la 1 iulie.

Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va avea loc la 29 iunie, iar ultima proba scrisa, cea la alegere, va avea loc la 1 iulie.

La aceasta sesiune a examenului de Bacalaureat se pot inscrie atat candidatii din seria curenta, cat si cei din seriile anterioare care nu au promovat examenul.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, afirma, in 6 mai, ca la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia si avertiza ca "daca altii nu vor fi vigilenti", ce s-a intamplat in vami se va intampla si in educatie.

"Incepand de anul trecut si continuand si in acest an, va asigur ca nu se mai fura startul in viata si nu se va mai copia la examenele de bacalaureat. Daca altii nu vor fi vigilenti, ce ati vazut in vami veti vedea si in educatie. Este un semnal pe care doresc sa il transmit", a spus atunci Funeriu.

×
Subiecte în articol: educatie bacalaureat bac funeriu examene bac