x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încep lucrările la Pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii

Încep lucrările la Pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii

de Monica Andrei Capatos    |    16 Ian 2011   •   15:33

Traficul în zona centrală a Capitalei va fi mai dificil începând de mâine, din cauza începerii lucrărilor la Pasajul Suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii.

Traseul pasajului are ca punct de plecare Bulevardul Mihai Bravu, în dreptul străzii Vântului (staţia de metrou Mihai Bravu), traversează Splaiul Unirii (râul Dâmboviţa) si intersecţia Văcăreşti cu Mihai Bravu, încheindu-se pe Calea Văcăreşti. Lungimea acestuia care va avea patru benzi pe sens este de 700 de metri, durată de execuţie a lucrărilor fiind de 12 luni.

Pentru realizarea proiectului în valoare de 28 milioane de euro, ce aparţine municipalităţii, se restricţionează circulaţia rutieră pe Şoseaua Mihai Bravu, pe tronsonul cuprins între Splaiul Unirii şi Bulevardul Tineretului, începând de astazi pe o perioadă estimată de 6 luni. Şoferii vor avea la dispoziţie câte două benzi pe sens. Nu este singura schimbare, RATB modificând unele trasee de transport public. Astfel, Linia 34 de tramvaie va funcţiona pe traseul actual între terminalul Banu Manta şi intersecţia Şoseaua Mihai Bravu/Calea Dudeşti, apoi pe unul modificat în ambele sensuri, pe Calea Dudeşti până la Depoul Dudeşti. Pentru preluarea călătorilor de pe linia 34 afectată de lucrări, regia înfiinţează linia naveta de autobuze 634, între Baba Novac şi terminalul Romprim, pe următorul traseu: Şoseaua Mihai Bravu, Calea Văcăreşti, Piaţa Sudului, Şoseaua Olteniţei, terminalul Romprim. Abonamentele eliberate pe linia 34 vor fi valabile şi pe linia naveta de autobuze 634. Traseele liniilor de autobuze 312, 313 si 381, care funcţionează în zona lucrărilor, nu vor fi modificate, însă, staţia Şoseaua Mihai Bravu amplasată pe Calea Văcăreşti, sens Piaţa Sudului, se suspendă. Linia 77 de troleibuze va avea traseul de bază, între Piaţa Reşiţa şi Piaţa Sudului, iar linia 76 se suspendă.

×