x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încep lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Sudului. Vezi când va fi gata şi cum va arăta

Încep lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Sudului. Vezi când va fi gata şi cum va arăta

de Mihaela Stănescu    |    08 Mai 2014   •   14:41
Încep lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Sudului. Vezi când va fi gata şi cum va arăta
Sursa foto: Karina Knapek
Primarul General, Sorin Oprescu, a semnat joi contractul de execuţie a lucrărilor pentru modernizarea infrastructurii rutiere Piaţa Sudului.

"Iată că am ajuns în faza de a semna contractul de execuţie pentru cel mai mare proiect de infrastructură cu fonduri europene, din Bucureşti. Cu autorizaţie am început să şi montăm partea de organizare de şantier. Este cel mai mare proiect de infrastructură cu fonduri europene realizat pe Programul Operaţional Regional 2007-2013", a declarat Oprescu.

Lucrarea presupune realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile, prin realizarea a patru pasaje  pietonale în intersecţie, pe direcţia Str. Niţu Vasile-Calea Văcăreşti, de o parte şi da alta a pasajului rutier şi către staţiile de tramvai, precum şi realizarea unei legături pietonale printr-un pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şoseaua Olteniţei.

Edilul şef a mai explicat că realizarea Pasajului de la Piaţa Sudului va reduce timpul de traversare a intersecţiei cu 74% şi, după finalizarea acestuia, se va închide şi inelul principal de circulaţie.

“Trebuie să ne mobilizăm şi să lucrăm ca o echipă. Domnul Sorin Oprescu se poate baza pe Ministerul Fondurilor Europene, pe Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice dar și pe suportul meu personal. Mai mult, aștept ca Primăria Capitalei să acceseze cât mai mulți bani europeni. Mult succes, domnule primar și sper să avem cât mai multe astfel de colaborări pentru bucureșteni, pentru români”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

De asemenea, se vor realiza lucrări de modernizare a carosabilului şi a trotuarelor în intersecţia Calea Văcăreşti – Şoseaua Olteniţei – Str. Niţu Vasile, prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie, se vor moderniza utilităţile aferente obiectivului de investiţii (energie electrică, alimentare cu apă, canalizare, iluminat) şi se va reface linia de tramvai existentă atât pe Calea Văcăreşti cât şi pe Şoseaua Olteniţei şi vor fi executate lucrări de modernizare a liniilor de troleibuz aflate în zonă.

Durata totală a contractului de finanţare a proiectului este de 26 de luni, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

×
Subiecte în articol: pasaj sudului oprescu pasaj subteran