x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încep lucrările pe autostrăzile Timişoara – Lugoj şi Nădlac – Arad. Termen de finalizare, 2013

Încep lucrările pe autostrăzile Timişoara – Lugoj şi Nădlac – Arad. Termen de finalizare, 2013

de Iulia Barbu    |    07 Oct 2011   •   12:27
Încep lucrările pe autostrăzile Timişoara – Lugoj şi Nădlac – Arad. Termen de finalizare, 2013

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat, vineri, ca lucrarile pe tronsoanele de autostrada Timisoara - Lugoj si Nadlac - Arad vor incepe in aceasta toamna.

"Pe primul tronson (Timisoara-Lugoj - n.r.) au deja autorizatia de construire. Vestea buna in zona este ca si Nadlac-Arad are autorizatie de construire. Deci practic sunt doua tronsoane pe care putem incepe lucrarile. Mai precis, colegii mei au inceput sa lucreze, nu am venit noi oficial sa marcam momentul, sunt organizarile de santier deja facute", a declarat Anca Boagiu in timpul unei vizite pe santierul autostrazii Arad-Timisoara.

Boagiu a afirmat ca, pana in 2013, vor fi realizati aproape 200 de kilometri de autostrada care vor completa Coridorul IV Pan-european, exceptie facand autostrada Sibiu-Pitesti, care va fi executata in parteneriat public-privat.

"Practic, discutam astazi despre 180 de kilometri de autostrada care vor completa Coridorul IV Pan-european si putem spune ca, exceptand tronsonul Sibiu-Pitesti, care va fi executat in parteneriat public-privat, Coridorul IV va fi finalizat in 2013", a spus Boagiu.

Ministrul a precizat ca la Comisia Europeana au fost semnate contracte de finantare pentru constructia de autostrazi in valoare de peste 600 de milioane de euro, urmand ca alti circa 500 de milioane de euro sa fie contractati pana la finalul acestui an.

Lucrarile la autostrazile de pe Coridorul IV intre Nadlac si Sibiu vor incepe in aceasta toamna si vor fi finalizate in 2013 si 2016.

Astfel, vor incepe lucrarile la autostrazile Nadlac-Arad (38,9 kilometri), Timisoara-Lugoj (35,6 kilometri), un tronson de 28 de kilometri din autostrada Lugoj - Deva, Deva - Orastie (32,8 kilometri) si Orastie - Sibiu (82 km). Termenul de finalizare este anul 2013, mai putin un tronson de 80 km din autostrada Lugoj-Deva, care va fi pusa in functiune in 2016.

×