x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Începând de azi se percep taxe de traversare a noului pod de peste Dunăre. Vezi AICI cât trebuie să plăteşti

Începând de azi se percep taxe de traversare a noului pod de peste Dunăre. Vezi AICI cât trebuie să plăteşti

01 Iul 2013   •   11:02
Începând de azi se percep taxe de traversare a noului pod de peste Dunăre. Vezi AICI cât trebuie să plăteşti

Începând de luni se aplică taxele de traversare a noului pod de peste Dunăre, la Calafat-Vidin. Utilajul a fost inaugurat la 14 iunie şi în ultimele două săptămâni, la decizia guvernelor României şi Bulgariei, traversarea lui a fost gratuită pentru toţi.

Taxa percepută pentru traversare este de 6 euro în cazul autoturismelor. Tariful pentru vehiculele cu masa între 3,5 şi 7,5 tone şi maximum 23 locuri este de 12 euro, cele având între 7,5 şi 12 tone plătesc 18 euro, camioanele de peste 12 tone cu maximum trei axe plătesc 25 euro, iar cele cu patru şi mai multe axe - 37 euro. Taxele sunt comparabile cu cele percepute pentru traversarea podului Ruse-Giurgiu şi de câteva ori mai mici faţă de cele pentru traversarea Dunării cu feribotul Calafat-Vidin care se ridicau până la 92 euro, în cazul tirurilor. În sensul de ieşire din România, plata se poate efectua în lei şi în euro, iar în celălalt sens - în leva şi în euro.

Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Pietonii şi bicicliştii sunt scutiţi de plata taxelor pentru traversarea noului pod.

×
Subiecte în articol: calafat vidin pod dunăre taxe traversare